Image and video hosting by TinyPicΣάββατο, 3 Απριλίου 2010

Παράξενες και αστείες εφευρέσεις

Παράξενες και αστείες εφευρέσεις


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)

To the moon and back-Savage Garden

To the moon and back-Savage GardenΑόρατη Ελλάδα, Τόποι απαγορευμένης πρόσβασης

Τόποι απαγορευμένης πρόσβασης

Αόρατη Ελλάδα !!!


Το γήινο πεδίο φυλάσσεται, κυρίες και κύριοι!
Τη στιγμή που εσείς κοιμάστε τη νύχτα, σε όλα τα μέρη υπάρχει κάποιος που φυλάει σκοπιά με ένα όπλο στο χέρι.

Αναζητείστε να μάθετε τον απίστευτο αριθμό τόπων απαγορευμένης πρόσβασης, μόνο στη χώρα μας.

Στρατιωτικές βάσεις, συνοριακές περιοχές, στρατόπεδα και ερευνητικά κέντρα, μοναστήρια, αρχαιολογικοί χώροι, σπηλιές, βουνά ολόκληρα, δάση, νησιά, περιφραγμένες εκτάσεις, μεταλλεία, λόφοι, διόδια, τελωνεία,
αστυνομικές περιοχές, εκκλησιαστικά εδάφη, αλλά και τεράστιες εκτάσεις χωρίς ούτε έναν δρόμο (άρα και χωρίς δυνατότητα πρόσβασης).

Στο «Άγιο Όρος απαγορεύεται η πρόσβαση στις γυναίκες (κάτι που είναι αντισυνταγματικό) ενώ στους άντρες «κοσμικούς» επιτρέπεται η πρόσβαση μόνο για τρεις μέρες – και στα μοναστήρια απαγορεύεται η είσοδος μετά τη δύση του ηλίου, στον Υμηττό απαγορεύεται η πρόσβαση μετά τη δύση του ηλίου, στη Δήλο απαγορεύεται η παραμονή μετά την δύση του ηλίου, στην Πεντέλη ο επισκέπτης παρακολουθείται από άγνωστες μυστικές υπηρεσίες, η ορεινή Κρήτη είναι γεμάτη από αμερικάνικες βάσεις και εκτάσεις ξένων αρχαιολογικών σχολών, στην Αρκαδία και στη Σπάρτη απαγορεύονται οι αρχαιολογικές ανασκαφές (!), στις εξοχές όπου και να πας ελέγχεσαι – κυρίως από τους ντόπιους γιατί είσαι «ξένος», στις μονές δεν μπορείς να μπεις για έρευνες χωρίς την εύνοια του μοναστικού τάγματος, οι αρχαίοι «ιεροί» χώροι είναι ή καταστρεμμένοι, ή φυλασσόμενοι, ή αό πάνω τους έχουν στηθεί μοναστήρια και εκκλησίες, παντού στις σπηλιές εξορκιστικοί σταυροί και αναθέματα.

Όλες οι διαδρομές που μπορείς να κάνεις σε μια περιήγηση είναι χαραγμένες – από δρόμους κλπ – και είναι έτσι ρυθμισμένα όλα για να μην μπορείς – ή να μην θέλεις – να «ξεστρατίσεις».

Ο κόσμος προωθείται στις πόλεις, η αστυφιλία είναι κατευθυνόμενη, για να μην είναι κανείς στα βουνά και στις ερημιές, γιατί εκεί είναι όλα τα μυστικά. Η νύχτα φωτίζεται και εξορκίζεται μην τυχόν και αντιληφθεί κανείς τα παράξενα πράγματα που συμβαίνουν όταν πέφτει το σκοτάδι.

Η αληθινή Ελλάδα είναι απρόσιτη.
Η αληθινή Ελλάδα είναι αόρατη.

Στην αόρατη Ελλάδα, σε μια άλλη πραγματικότητα, συμβαίνουν κάθε μέρα πράγματα που δεν μπορείτε ούτε να τα φανταστείτε. Η Ελλάδα είναι γεμάτη μυστικά.

Ο «Ομφαλός της Γης» είναι στο Κάτω Χάσμα των Δελφών (Η / Ο Ομφαλός της Γης = 1708, Ψυχή = 1708, Αιώνια Φως Λάμπει = 1708)...

Είναι ένα Άδυτο βαθιά μέσα στη χαράδρα καλυμμένο από τα μάτια των περίεργων και μάλλον άγνωστο στους ειδικούς. Μπαίνεις μέσα στο αρχαίο σπήλαιο και βλέπεις ένα πηγάδι – έναν «κάρκαρο» στη μέση του σπηλαίου.

Υπάρχουν σκάλες που κατεβαίνουν εκεί κάτω, τις οποίες έχουν κατασκευάσει οι Ναζί κατά τις δραστηριότητες στη χώρα μας της «Επιχείρησης – Υπερβόρεια». Κατακόρυφη σκάλα που κάνει τρεις στροφές, γύρω στα εξήντα σκαλοπάτια.

Από κει μέσα περνάει ο «Μέλας Ποταμός», (το «αίμα» του Ομφαλού που εκπέμπει τη «Μελα-γχολία»), ένας από τους μεγάλους ποταμούς της Υποχθόνιας, που λέγεται έτσι επειδή το νερό φαίνεται σαν μαύρο εξαιτίας των μαύρων πετρωμάτων, αν και είναι νερό με πολύ ιδιαίτερες ιδιότητες.

Η σκάλα βγάζει στο ποτάμι και σε λαβυρινθώδεις πέτρινες στοές. Εκεί υπάρχει άμπωτη και πλημμυρίδα του νερού, σε τακτά χρονικά διαστήματα που μπορούν σχετικά εύκολα να υπολογιστούν με προσεκτική παρατήρηση. Για παράδειγμα, το νερό φτάνει μέχρι τα 20 σκαλοπάτια, καλύπτοντας τα υπόλοιπα και φυσικά πλημμυρίζοντας τις στοές.

Εκεί για πρώτη φορά είχα παρατηρήσει εκατοντάδες ποντίκια μαζεμένα να περιμένουν για κάτι. Κατάλαβα ότι περίμεναν την άμπωτη για να επιστρέψουν στις στοές, κι έτσι σιγά - σιγά παρατήρησα ότι το νερό αποτραβιόταν κάποια στιγμή και το πέρασμα ελευθερώνονταν. Μόλις άνοιξε το πέρασμα φάνηκε ένα παράξενο πράσινο φως, αγνώστου ποοελεύσεως αλλά φυσικό, που φώτιζε τις στοές.

Πρόκειται μάλλον για ένα είδος πετρώματος, ένας φωσφορούχος πρασινόλιθος που λέγεται «Διορίτης Λίθος». Εκεί κάτω ακούγονται θροϊσματα και ήχοι που μοιάζουν με αναστεναγμούς.

Το φαινόμενο της άμπωτης και της πλημμυρίδας, κατά τη γνώμη μου σχετίζεται με την «εγκυμονούσα Λητώ η οποία τίκτει τα ύδατα». Σύμφωνα με τον μύθο, ο Απόλλων σκοτώνει των Πύθωνα στον Ομφαλό, ο οποίος «πνίγει τις Νύμφες» (προκαλώντας προβλήματα στις επικοινωνίες), πιστεύω ότι η πλημμυρίδα του Μέλανα Ποταμού «Πνίγει τις Νύμφες» οι οποίες είναι οι στοές του ομφαλού της Γης.

Εκεί κατά το παρελθόν πρέπει να ήταν πρόσβαση των Δρακόντων, κάποιων ανθρωποειδών ερπετόμορφων οντοτήτων οι οποίοι επικοινωνούσαν με κάποια ιερατικά τάγματα της επιφάνειας…

Πρόσφατα πήγα την Σαλαμίνα στο άντρο του τρομάρα (που πήρε το όνομά του από ένα διαβόητο λήσταρχο της εποχής του Όθωνα που χρησιμοποιούσε αυτή τη σπηλιά για λιμέρι), όπου βρίσκεται αρχαίος ναός Εκάτης, αλλά σήμερα είναι η Μονή Αγίου Νικολάου, εκεί είναι ένα από τα λεγόμενα «μπουριά», όπως λένε οι ντόπιοι, που πηγαίνουν προς Στυμφαλο, περνούν μέσα από τη θάλασσα και καταλήγουν στη λίμνη.

Οι μελέτες μου έδειξαν ότι πρέπει να υπάρχει και σύνδεση με το λεγόμενο σπήλαιο του Ευριπίδη, αλλά αυτό τώρα το έχουν ρημάξει, του προκάλεσαν τεχνητή κατολίσθηση, άγνωστο γιατί.

Οι φωτογραφίες που είχα δημοσιεύσει παλαιότερα από αυτό το μυστηριώδες σπήλαιο απεικονίζουν δαιδαλώδεις γαλάζιες στοές που δεν υπάρχουν πια, τις έκλεισαν και τις κατέστρεφαν.

Όλη η Σαλαμίνα είναι μια κουλούρα, απεικονίζει ένα «κούλουρο όφη» - το φίδι που τρώει την ουρά του – που συνδέεται με την Υποχθονία. Βασικά, είναι ένα αποκλεισμένο μέρος, ειδικά από την πλευρά του Αίαντα αυτό είναι φανερό, από τη μια είναι η ναυτική βάση και από την άλλη πλευρά είναι η νατοϊκή βάση.

Πήγα εκεί, στο μοναστήρι του Αγίου Νικολάου, και η ηγουμένη μου είπε πως είχε χάσει τα κλειδιά και δεν μπορούσε να μας βάλει στο Καταβάσιο (αρχαίο Καταβάσιο του Άδη). Το καταβάσιο βρίσκεται στην αυλή του μοναστηριού διπλοκλειδωμένο με σιδερένιες πόρτες.

Οι μοναχές μου διηγήθηκαν ότι πριν από κάποια χρόνια είχαν ακούσει παράξενες φωνές από εκεί μέσα, στις δύο η ώρα τη νύχτα, ανοίξανε την πόρτα του καταβακίου και βγήκανε «κάτι μεγάλες γάτες με πύρινα μάτια και ουρές, οι οποίες μιλάγανε» και αυτές έντρομες κλείσανε πάλι την πόρτα και την κρατήσανε κλειδωμένη από τότε, κι από ότι φαίνεται έχουνε χάσει και τα κλειδιά.

Πιστεύω ότι υπάρχουν έργα του αίαντα που οδηγούν από τη σαλαμίνα στη στυμφαλία, μια υποθαλάσσια απόσταση ογδόντα χιλιομέτρων. Ο Αίας ο τελαμώνιος, είναι ιστορικό και όχι μυθικό πρόσωπο, είχε χρησιμοποιήσει ο ίδιος αυτές τις διανοίξεις που έκανε, αναζητώντας την είσοδο για τον άλλο κόσμο.

Η ίδια η λέξη σαλαμίνα, αναλύεται «Σάλα-Μίνα», η λέξη σάλα υποδεικνύει μια αίθουσα, ενώ η «μίνα» μας φέρνει στο νου τους μινίους, αυτόν τον αινιγματικό αρχαίο λαό που ασχολούνταν με υπόγεια έργα (όπως αυτά στην Κοπαϊδα), ενώ η λέξη φέρνει στο νου και τον Μίνωα.

Στο πυθαγόρειο αριθμοσοφικό σύστημα, η λέξη σάλα έχει τον αριθμό 232, είναι ιερατική λέξη γι αυτό και ο αναγραμματισμός της μας δίνει Λάσα (την έδρα των μεγάλων μοναστηρίων του Θιβέτ), που ισούται επίσης με 232, αλλά 232 είναι και η λέξη Πράνα (η ενέργεια του σώματος και του αιθέρα) αλλά και η λέξη «Παρνα» (όπως στο Παρνασσός ή πρανασσός). Μιλώντας για το πυθαγόρειο, ανακάλυψα πως ένα μεγάλο μυστικό έχει αποκρυφτεί από την αρχαιότητα στο αριθμό 2368, αλλά θα μείνει για λίγο ακόμη κρυμμένο...

Κρυμμένος από τα μάτια όλων παραμένει και ο εξαφανισμένος καθηγητής Δημήτριος Λιαντίνης. Πρόσφατα ειπώθηκε από γνωστό τηλεοπτικό σταθμό, ότι κάποιος συγγενής του Λιαντίνη βρήκε, λένε, το πτώμα του σε μια συγκεκριμένη σπηλιά στον Ταϋγετο, την οποία αρνήθηκε να αποκαλύψει (ούτε αναφέρθηκε το όνομα αυτού του μάρτυρα), γιατί –όπως είπε- ακολουθούσε τις αυστηρές οδηγίες που του έδωσε ο Λιαντίνης να μιλήσει μόνο έπειτα από την πάροδο δύο χρόνων.

Το περίεργο είναι ότι δεν έγινε καμία αστυνομική έρευνα ή ανάκριση για όλα αυτά. Φυσικά, ο Λιαντίνης δεν είναι νεκρός, αλλά όντως άφησε πίσω τον εαυρό του σε μια σπηλιά στον Ταϋγετο.

Τώρα είναι αλλού... η μελέτη του Λιαντίνη, βάσει της ειδικής οικολογικής του έρευνας (και ας μην ξεχνάμε τη σχέση του ιστορικού ονόματός του με την ιερή λέξη Λιάντη), για την Υποχθόνια, τον Κόσμο των Αθανάτων, και για τον ψυχικό νεραϊδιακό κόσμο, είναι ένα φαεινό παράδειγμα των σχέσεων της ψυχοστατικής συγκεκριμένων γεωγραφικών σημείων και των μυστηρίων τα οποία συμβαίνουν δια της μεταλλάξεως της ανθρώπινης υπόστασης στα σημεία αυτά, (και πολλά θα βρει κανείς αν διαβάσει προσεκτικά τα βιβλία του Λιαντίνη).

Βρίσκεται εις το χείλος του θανάτου, βρίσκεται στο μέσο ενός άξονα εκεί (μετά από την μελέτη που αυτός είχε κάνει), είναι ένας άξονας των δύο κόσμων, που υπάρχει στον Ταΰγετο. (το μέρος στο οποίο είχε πάει είναι το ιερό όρος της Ταϋγέτης, που είναι μία από τις 7 κόρες του Άτλαντα).

Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλα τα τοπωνύμια της επιφάνειας αναφέρονται στον άλλο κόσμο, όταν π.χ. λέμε «οι Δελφοί», οι αληθινοί Δελφοί δεν είναι εδώ, είναι αλλού, αυτοί που ξέρουμε είναι ένα είδωλό τους, ή πχ η Αθήνα, ή η κάμινος όπως τη λέγανε στην αρχαιότητα, δεν είναι αυτή η αληθινή Αθήνα, εκείνη βρίσκεται εντός του άλλου κόσμου, και αξονικό σημείο επαφής των δύο πόλεων είναι ο βράχος της ΑκροΠόλεως.

Ο Λιαντίνης εντόπισε κάποιον άξονα ανάμεσα στους δύο κόσμους, (η περίπτωση Λιανίνη είναι μια υπόθεση που όποιος την ψάξει βαθιά θα βρεθεί προ μεγάλων εκπλήξεων).

Το ιερό όρος Τάλετον (το όρος Ταϋγέτη), βρίσκεται σε μία ρυμοτομία και διαρρύθμιση που για να τη μετρήσει κάποιος, ορθο-γραφικά, αριθμο-σοφικά, μαθη-ματικά, χαρτο-γραφικά, πρέπει να πάει στον ιερό του Αμύκλέου Απόλλωνος, στις Αμύκλες, και να οριοθετηθεί σε σχέση με την πυραμίδα του Τα¨θγετου.

Ακριβώς στις 4.04 το πρωί, κάθε μέρα, αντανακλούνται οι πέντε πυραμίδες, της Αιγύπτου στο δέλτα του Ταϋγετου, στο ναό Μίθρα του άρματος του ήλιου, που βρίσκεται στην κορυφή του Ταϋγέτου και σήμερα λέγεται Άη Λιας, είναι ένα εκπληκτικό φαινόμενο το οποίο μπορεί να το δει ο καθένας αν βρεθεί εκεί εκείνη την ώρα, μόνο που δεν πάει κανένας εκεί(το φαινόμενο μας θυμίζει ίσως τους λεγόμενους «Δροσουλίτες»).

Σε αυτό το σημείο εμφανίζεται μια αλλοχρονική θέση των δύο αξόνων του Νοήμονος Συμπαντικού Οργανισμού (για τον οποίο θα μιλήσουμε εκτενώς σε άλλο άρθρο).

Εμείς εδώ στην Γη νοούμεθα ως μικροοργανισμοί σε νοήμονα και ζώσα υλική κατάσταση, αλλά με πνευματική υπόσταση που αντικατοπτρίζει το μεγαοργανισμό που κυβερνά το Σύμπαν, και αυτή η σχέση καθρεπτίζεται στα πιο ιδιόμορφα από τα μέρη που μας περιβάλλουν.

Τις περισσότερες φορές αυτό ισχύει κυρίως ως προς ένα μέρος το οποίο είναι ορεινό, σχεδόν ποτέ δεν είναι πεδινό, κι όλο το επίκεντρο των μελετών αυτών, βρίσκεται σε σημείο ορεινά, στα οποία, προστρέχουν ειδικοί για να κάνουν τις μελέτες τους, ιδιωτικώς, αλλά στα ίδια ορεινά μέρη έχουμε και τους αρχαίους ναούς ή τα σημερινά μοναστήρια αλλά και τις βάσεις και τα ραντάρ, γιατί εκεί εκπέμπεται μια δύναμη από το Νοήμονα Συμπαντικό Οργανισμό, το πράνα (ή το πάρνα) και στα ορεινά είναι το αξονικό επίπεδο καθόδου του, μπορεί να εντοπιστεί η ροή του.

Είναι πολύ βαρύ αυτό το θέμα, εκεί μπορεί να προκληθεί η καταλυτική ρήξη της κατάρας της ανθρώπινης Ειμαρμένης και φυλακής της ζωής, βασικά είναι ένας αποδέκτης του ανθρώπινου πόνου και της ιδιοτέλειας της εδώ καταστάσεως, που τη μετασχηματίζει σε μια ψυχική κατάσταση ενός είδους «αγιοσύνης» για όποιον συνδεθεί με τη ροή της, για αυτό και πηγαίνουν τα τάγματα να απομονωθούν σε τέτοια μέρη, για αυτό και σφραγίζουν ιερατικά ή στρατιωτικά την πρόσβαση σε αυτά.

Σε αυτό το θέμα ο κ. Λιαντίνης είχε ανακαλύψει πάρα πολλά, και ήξερε ότι σε συγκεκριμένα περάσματα μπορούσε να δραπετεύσει από τον κόσμο του θανάτου προς τον Κόσμο των Αθανάτων.

Έχω κάνει μια επίσκεψη στο μέρος από το οποίο νομίζω πως είχε «φύγει» ο κ Λιαντίνης, είναι ένα ειδικό σπήλειο, από το οποίο μπορεί να μελετήσει κανείς το ζήτημα των οπτασιακών πυραμίδων. Ναι, αντικατοπτρίζονται τέσσερις ή πέντε πυραμίδες στις 4.04 μετά τα μεσάνυκτα, από την Αίγυπτο στο ιερόν Τάλετον.

Το «αλώνι» το οποίο αναφέρει ο κ λιαντίνης στο βιβλίο του Γκέμμα, υπάρχει εκεί, στο οποίο αν κοιμηθεί κάποιος ένα βράδυ μόνος του, θα δει την «Επιούσια», δηλαδή στην αιθερική ουσία του λεγομένου «Κάρμα» καθώς περνά από το ιερό γεωγραφικό αυτό σημείο, θα δει την εικόνα του μηχανισμού που ρυθμίζει της ψυχοστασία των ανθρώπων του κόσμους μας.

Σε αυτό το σημείο γίνεται η αποϋλοποίηση, στο «Αλώνι», (όπως και σε άλλα τέτοια μέρη) εκεί που εμφανίζονται οι Νεράιδες. Η αποϋλοποίηση όμως γίνεται με την «Παρουσία», την κατάσταση κατά την οποία είμαστε συνειδητά ενεργοποιημένοι και συνδεδεμένοι με το μέρος, κι αυτό το πετυχαίνουμε ακολουθώντας συγκεκριμένες διαδρομές και έπειτα με την πολύωρη παραμονή εκεί και ακολουθεί η αρχή της διαδικασίας της μετουσίωσης.

Αλλά με την έναρξη αυτής της διαδικασίας, κάποιος πρέπει να εισέλθει εντός των στοών για να μπορέσει να προχωρήσει σε άλλο χρόνο και χώρο. Τα φαινόμενα αυτά συμβαίνουν δεν στον Άθω (στο όρος του Άθω, σε ειδικά σημεία που γίνονται σημεία και τέρατα, σημεία στα οποία εξαφανίζονται καλόγεροι, εκεί εμφανίζονται οι θρυλικοί «Εννέα Αόρατοι» κτλ, στον όλυμπο και στους Δελφούς υπάρχουν σημεία αποϋλοποίησης και αλλοχρονικής καταστάσεως, και αλλού...

Υπάρχουν μέρη στην ελλάδα, κυρίως ορεινά σπήλαια και βαθιές χαράδρες, που αν κάποιος πάει και τραγουδήσει συγκεκριμένα τραγούδια, θα ακούσει τραγούδια να του αποκρίνονται με νεραϊδικές φωνές.

(Ένα τέτοιο μέρος είναι και το Κορύκειο Άντρο στο βουνό πάνω από τους Δελφούς, και οι στίχοι όπου πρέπει να τραγουδηθούν βρίσκονται χαραγμένοι στο βράχο αριστερά μόλις μπεις στο σπήλαιο, στην αθέατη πλευρά της πέτρας. Η νεραϊδική απόκριση ακούγεται βαθιά μέσα από τις στοές).

Ποιος έκανε μια μελέτη να δει πως είναι η σκιά των ανθρώπων στους Δελφούς; Στο Δίον ή στην Δωδώνη; Ποιος έκανε μια μελέτη για να δει τις οπτασίες που εμφανίζονται απέναντι από την Δωδώνη στο όρος Τόμαρος;

Τι συμβαίνει το βράδυ στη Δωδώνη, γιατί δεν υπάρχουν άνθρωποι τις νύχτες στη Δωδώνη; Γιατί κανείς δεν μπορεί να μπει τη νύχτα στο χώρο του μαντείου των Δελφών;...τη νύχτα δεν υπάρχουν άνθρωποι στους Δελφούς πέραν αυτόν που κοιμούνται στα σπίτια τους.

Τι συμβαίνει όταν πηγαίνουμε σε διάφορα αλλόχρονα μέρη στα οποία βλέπουμε οπτασίες; Τι συμβαίνει στο χωριό Κομποτάδες της Οίτης έξω από το οποίο περνούν οι οπτασίες αυτές; Γιατί αυτό το συγκεκριμένο μικρό χωριό έχει -επισήμως- τα μεγαλύτερα ποσοστά κρουσμάτων ψυχασθένειας στην Ελλάδα; (Ένας στους τρεις κατοίκους).τι συμβαίνει στο Γραμματικό;

Εκεί υπάρχει ένα χάσμα βαθύ, που στο βράχο, κατά τη δύση του ηλίου, αν κάνεις χαιρετισμό, η σκιά σου εμφανίζεται σαν μαύρη λαμπάδα που τρεμοσβήνει έντονα, και τότε μπορείς να δεις θολά διαδρομές μέσα στη Γη που δεν ξέρεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν αν μπορούσες εσύ να τις διαβείς.

Και τι συμβαίνει στην οδό Παπάφη στην θεσσαλονίκη; Κάτω από μια γέφυρα που υπάρχει εκεί, απλώνεται ένας ξεροπόταμος που είναι ολόκληρος καλυμμένος από πυκνά δέντρα, που μέσα του κρύβει ένα μεγάλο εγκατελειμένο εργοστάσιο, όπου εμφανίζονται και εξαφανίζονται παρουσίες, κι ακούγονται τραγουδιστές φωνές τις νύχτες

Έρχεται το δωρεάν FIFA Online

Έρχεται το δωρεάν FIFA Online

Η EA ανακοίνωσε πρόσφατα ότι η online έκδοση του πασίγνωστου FIFA θα κάνει ντεμπούτο τον προσεχή Ιούνιο στην Ευρώπη.

Πρόκειται για μια δωρεάν διαδικτυακή έκδοση της σειράς ποδοσφαιρικών παιχνιδιών, η οποία θα είναι διαθέσιμη σε όλους τους ενδιαφερόμενους.

Το FIFA Online έχει ήδη κάνει πρεμιέρα σε μερικές ασιατικές χώρες και σταδιακά θα αρχίσει να προσφέρεται και στους κατοίκους άλλων χωρών.

Η EA αναμένεται να έχει έσοδα από το συγκεκριμένο παιχνίδι μέσα από τη διάθεση κάποιον ειδικών kit ανάπτυξης επί πληρωμή, τα οποία θα δίνουν επιλογές για customization ή/και κάποια μικρά bonus έναντι των παικτών που έχουν επιλέξει τη δωρεάν έκδοση.


Το FIFA Online που θα κυκλοφορήσει τον Ιούνιο θα είναι μια beta έκδοση στην αγγλική γλώσσα.
Μέσα στα επόμενα δύο χρόνια θα διατεθούν και εκδόσεις σε άλλες ευρωπαϊκές γλώσσες, καθώς και ο σχετικός client για τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πρώτη κλειστή beta του παιχνιδιού θα κάνει ντεμπούτο μέσα στις επόμενες μέρες και όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν θα μπορούν να κάνουν αίτηση για πρόσκληση σε αυτή τη σελίδα.

Ο θάνατος ενός Αρχιεπισκόπου και τα παράξενα φαινόμενα

Ο θάνατος ενός Αρχιεπισκόπου και τα παράξενα φαινόμενα

Ίσως είναι εξαιτίας του μήνα του Πάσχα και των συμβολισμών αυτής της γιορτής που επέλεξα να έχω θέματα σχετικά με θάνατο και ζωή, ωστόσο, κι ενώ έχουν περάσει τρεις μήνες από το θάνατο του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου, επέλεξα αυτό το μήνα για να παρουσιάσω το υλικό από το αντίστοιχο θέμα που πρωτοείχα ανοίξει στην κοινότητα του μεταφυσικού τότε. Είχα μιλήσει για μια σειρά από περίεργα φαινόμενα που είχαν συνοδεύσει το θάνατο του Χριστόδουλου και τα οποία είχαν
αντιληφθεί πολλοί άνθρωποι, χωρίς να τα συνδέσουν με το θάνατο του εκλιπόντος ιεράρχη. Σήμερα, λοιπόν, θα παρουσιάσω όσα πολλοί φίλοι και φίλες μου εκμυστηρεύτηκαν, καθώς και εμπειρίες ανθρώπων μου μου στάλθηκαν μέσω προσωπικών μηνυμάτων και αφού εξασφάλισα την άδειά τους για δημοσίευση, παραλείποντας ωστόσο τα ονόματά τους.
Θεωρώ επίσης απαραίτητο να ξεκαθαρίσω από την αρχή ότι με την ανάλυση αυτή που θα κάνω δεν υποννοώ και δεν ισχυρίζομαι τίποτε σχετικά με το ήθος και την ΅αγιότητα΅του ανθρώπου Χριστόδουλου. Με ενδιαφέρουν τα φαινόμενα που παρατηρήθηκαν από αρκετούς ανθρώπους και θα καταθέσω αυτές τις παρατηρήσεις μαζί με την πιθανή τους εξήγηση. Πολλοί με ρωτούν εάν τα ίδια φαινόμενα είχαν παρατηρηθεί και στο θάνατου του Πάπα ή κάποιου άλλου εξέχοντος προσώπου. Η απάντηση είναι ΅δεν γνωρίζω΅και είναι απόλυτα ειλικρινής. Στην πορεία του άρθρου θα γίνει κατανοητό το γιατί παρόμοια φαινόμενα είναι πιθανό να έχουν παρατηρηθεί και σε άλλες περιπτώσεις. Φυσικά δεν διεκδικώ καμία αποκλειστικότητα ως προς το φαινόμενο. Μου είναι αρκετό το να το κατανοήσει κανείς και ίσως στο μέλλον, εάν επαναληφθεί, να μπορέσει να το επισημάνει.

Το Χρονικό

Ο Αρχιεπίσκοπος, πάσχοντας από καρκίνο του παχέος εντέρου και του ήπατος, με αρκετές μεταστάσεις και σε έδαφος κίρρωσης λόγω ηπατίτιδας, έπειτα από σύντομο χρονικό διάστημα, απεβίωσε στις 28 Ιανουαρίου του 2008 στις 5.15 το πρωί, σε ηλικία 69 ετών. Όσο ήταν στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο, πέρα από το εάν συμφωνούσαμε ή διαφωνούσαμε με τις πράξεις ή τις απόψεις του, δεν έπαυε να είναι ένα πρόσωπο με εξαιρετικά υψηλή δημοτικότητα και απήχηση στον κόσμο, ενώ τα φώτα της δημοσιότητας ήταν συνεχώς στραμμένα επάνω του. Ας συγκρατήσουμε επίσης το γεγονός ότι ήταν εκπρόσωπος ενός ιδιαίτερα σημαντικού πνευματικού θεσμού που μετράει περισσότερα από 2.000 χρόνια ύπαρξης. Η είδηση της ασθένειάς του κινητοποίησε πιστούς και όχι μόνο, ενώ δεήσεις για την υγεία του ψάλλονταν καθημερινά σε μοναστήρια και εκκλησίες, ακόμα και από μεμονωμένα άτομα που ενδιαφέρονταν για εκείνον.
Την προηγουμένη του θανάτου του βρισκόμουν ανάμεσα σε φίλους και επέστρεφα στο σπίτι μου μαζί τους, όταν διαπιστώσαμε ότι η ατμόσφαιρα ήταν παράξενη. Συγκεκριμένα στο Βορρά υπήρχε μια κόκκινη απόχρωση μεσούσης της νύχτας, ενώ και το φεγγάρι είχε γύρω του μια άλω ή τουλάχιστον έτσι την αντιλήφθηκα εγώ. Αυτά, μαζί με κάποια άλλη σημεία στον ουρανό, με έπεισαν ότι κάτι πολύ ιδιαίτερο επρόκειτο να συμβεί, χωρίς να μπορώ να το προσδιορίσω. Ο πιθανός θάνατος του Αρχιεπισκόπου δεν πέρασε από το μυαλό μου εκείνη τη στιγμή ούτε και της παρέας μου, στην οποία είπα μόνο ότι ΅δεν μου άρεσε΅η ατμόσφαιρα εκείνη και ότι κάτι θα συνέβαινε.
Την ίδια νύχτα, ο ύπνος μου ήταν άστατος, περιλαμβάνοντας μια σειρά από όνειρα που σχετίζονταν με στρατό και σώματα ασφαλείας γενικά, τα οποία κορυφώθηκαν στο διάστημα μεταξύ 3.00 και 3.30 τα ξημερώματα. Τις επόμενες ημέρες διαπίστωσα ότι ένα πολύ μεγάλο μέρος του κόσμου είχε παρόμοιες εμπειρίες στο ίδιο περίπου χρονικό διάστημα. Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλος ο αριθμός εκείνων που ανέφεραν τις παράξενες εκείνες ΅συμπτώσεις΅που αυτό με έκανε να σκεφτώ ότι το ζήτημα ήταν κάτι περισσότερο από απλή σύμπτωση. Συγκέντρωσα αρκετές μαρτυρίες σε πρώτη φάση και σε επομενο στάδιο ζήτησα τη συνδρομή των αναγνωστών του φόρουμ του μεταφυσικού, στο οποίο ήμουν μέλος τότε. Κατέθεσαν την άποψή τους τόσο όσοι παρατήρησαν κάτι το ιδιαίτερο, όσο και εκείνοι που δεν εντόπισαν τίποτα, ωστόσο αρκετοί επικοινώνησαν προσωπικά μαζί μου και συζητήσαμε.

Τι συνέβη τα ξημερώματα της 28 Ιανουαρίου


Όπως είπαμε και στα άρθρα σχετικά με το θάνατο, η ψυχή είναι δυνατό να έχει αποχωριστεί από το υλικό σώμα ώρες ή και ημέρες πριν το θάνατό του, ενώ έπειτα ακολουθεί ο θάνατος του αιθερικού διπλού, δηλαδή μετά από περίπου τρεις ημέρες. Εξαιτίας της θέσης του Αρχιεπισκόπου ως επικεφαλής ενός εξαιρετικά σημαντικού πνευματικ0ύ οργανισμού που μετράει 2.000 χρόνια και εκατομμύρια πιστούς, ένας σημαντικά μεγάλος αριθμός ανθρώπων ήταν ΅συνδεδεμένος΅μαζί του για λόγους που αναφέραμε παραπάνω. Η οριστική έξοδος της ψυχής από το υλικό σώμα, προκάλεσε τη ρήξη των δεσμών αυτών. Δεν αποκλείω αυτό να συνέβη το διάστημα μεταξύ 3.00 και 3.30 τα ξημερώματα, λόγω του ότι τότε παρατηρήθηκαν τα φαινόμενα αυτά σε μεγάλη ένταση. Η τεράστια έκλυση ενέργειας που προκλήθηκε από τα θραύσματα αυτά, λειτούργησε ως δόλωμα για τους Βολαδόρες, τα ενεργειακά εκείνα όρνια που περιγράφονται από τον Καστανέντα. Όσοι είχαν περισσότερη ψυχική ευαισθησία, είδαν με την άκρη των ματιών τους τα πλάσματα αυτά. Τα φαινόμενα υποχώρησαν τις επόμενες ημέρες, στις οποίες μάλιστα σημειώθηκε κι ένας σεισμός, ευτυχώς όχι μεγάλης έντασης. Βοήθησε ωστόσο στην εκτόνωση του φαινομένου.


Οι εμπειρίες των ανθρώπων

Οι περισσότερες αναφορές που έχω στα χέρια μου, μιλούν για διαταραγμένο ύπνο με όνειρα που σχετίζονταν κυρίως με θάνατο, με αλλόκοτα πλάσματα και με στρατό ή φύλακες. Οι αναφορές όσων έτυχε να κοιτάξουν τα ρολόγια τους, συγκλίνουν στο ότι ξύπνησαν το διάστημα μεταξύ 3.00 και 3.30 τα ξημερώματα, ενώ μερικοί άλλοι ανέφεραν ώρες από τις 2.00 έως και τις 4.00 το πρωί.
Ο μικρός μου ανηψιός, ηλικίας 2 χρονών, ξύπνησε τη μητέρα του στο προαναφερθέν διάστημα και της έδειξε έξω, λέγοντας στη βρεφική διάλεκτο ότι έβλεπε κάποιο κακό πλάσμα. Η ξαδέρφη μου και μητέρα του, επίσης είχε διαταραγμένο ύπνο το διάστημα εκείνο. Τα μικρά παιδιά, για διάφορους λόγους, είναι περισσότερο ικανά να αντιλαμβάνονται φαινόμενα που εμείς δεν είμαστε ικανοί.
Κάποιοι άλλοι ξύπνησαν το ίδιο διάστημα επειδή τα κατοικίδιά τους ήταν ιδιαίτερα ανήσυχα. Τα σκυλιά γάβγιζαν αναστατωμένα, το ίδιο και άλλα οικόσιτα ζώα, που αντιδρούσαν όπως όταν βλέπουν κάποιον άγνωστο να πλησιάζει. Με τον ίδιο τρόπο αντέδρασαν όλα τα σκυλιά στη γειτονιά μου.
Άτομα που είναι περισσότερο ψυχικά από τα υπόλοιπα, συνάντησαν αρκετές δυσκολίες επίσης, τις οποίες θα μου επιτρέψετε να μην αναφέρω αναλυτικά. Είχαν δυσκολίες όμως στο διαλογισμό και σε άλλες διαδικασίες. Εξαιτίας του φαινομένου, έμειναν αφύλακτες αρκετές πύλες και περάσματα και για αυτό πολλοί, ανάμεσά τους κι εγώ, είχαν όνειρα που σχετίζονταν με στρατό και φύλακες. Λυπάμαι που δεν μπορώ να σας μιλήσω περισσότερο για αυτό το σημείο που είναι και το περισσότερο ενδιαφέρον.
Υπήρξαν επίσης και άτομα τα οποία είχαν εμπειρίες περισσότερο ΅εντυπωσιακές΅. Η Μ. 45 χρονών από την Αρκαδία, ο Ν. 31 χρονών από την Πάτρα και ο Π. 60 χρονών από την ιδιαίτερη πατρίδα μου, ξύπνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες από μια φωνή στο όνειρό τους που τους είπε παραλλαγές της φράσης ΅σήκω, πέθανε΅. Η Β. 55 χρονών άκουσε πένθιμες καμπάνες να χτυπούν και είδε στρατιώτες να παρελαύνουν ενώ κοιμόταν, ενώ ο σύζυγός της που κοιμόταν δίπλα της, μου εκμυστηρεύτηκε πως είδε τη νεκρή μητέρα του να πηγαίνει σε μια κηδεία, λέγοντάς του πως πέθανε ΅ο παπάς΅. Ο Μ. 25 χρονών, που μου έχει κινήσει το ενδιαφέρον εξαιτίας των πολλαπλών εμπειριών του σε ένα μεγάλο φάσμα φαινομένων και του οποίου τις εμπειρίες και τη συνδρομή γενικότερα έχω χρησιμοποιήσει αρκετές φορές στο ιστολόγιο, με διαβεβαίωσε ότι αντιλήφθηκε τους Βολαδόρες και άλλα όντα του Αστρικού Πεδίου. Ήταν εκείνος που με προειδοποίησε ότι το φαινόμενο δεν θα εκτονωνόταν άμεσα και πως υποψιαζόταν κάτι πιο θεαματικό ακόμα, πιθανώς σεισμό, ο οποίος και συνέβη αν θυμάστε.
Αρκετές ήταν επίσης και οι αναφορές ανθρώπων που ξύπνησαν μεταξύ 3.00 και 3.30 με την έντονη αίσθηση ότι κάποιος είχε μπει στο δωμάτιο ή στο σπίτι. Όσοι είχαν σκυλιά ως κατοικίδια ζώα φοβήθηκαν περισσότερο, δεδομένου ότι εκείνα γάβγιζαν μανιωδώς. Σε μια περίπτωση, μια κυρία πολύ σοβαρή επιστήμονας και διευθύντρια ιατρός σε γνωστό νοσοκομείο, για της οποίας την αξιοπιστία μπορώ να εγγυηθώ, μου ανέφερε ότι ξύπνησε ταραγμένη στις 3.10 από όνειρα που δεν θυμάται, μόνο και μόνο για να παρατηρήσει ότι η τηλεόρασή της άνοιγε κι έσβηνε μόνη της, μέχρι που την έβγαλε από την πρίζα. Τη στιγμή εκείνη, όπως μου είπε, το μυαλό της δεν πήγε πουθενά αλλού από την πιθανότητα βλάβης αλλά όντας ανήσυχη από κάτι αόριστο, έμεινε ξάγρυπνη να προσπαθεί να θυμηθεί τα όνειρά της, μέχρι που πληροφορήθηκε το θάνατο του Αρχιεπισκόπου. Ας σημειωθεί ότι η ίδια, όπως και αρκετοί από τους μάρτυρες που αναφέρω, δεν είναι καν χριστιανοί ορθόδοξοι.

Επίλογος

Σας παρέθεσα ένα μέρος από τις εμπειρίες που μου εκμυστηρεύτηκαν άνθρωποι διαφόρων ηλικιών, κοινωνικών τάξεων και θρησκευτικών πεποιθήσεων, μιας και το είχα υποσχεθεί τότε στους αναγνώστες μου του Μεταφυσικού. Είμαι απόλυτα πεποισμένος ότι τα φαινόμενα αυτά, που οι περισσότεροι άνθρωποι αντιλήφθηκαν μέσω ονείρων, σχετίζονται με το θάνατο του Αρχιεπισκόπου αλλά τονίζω ότι αυτό συνέβη εξαιτίας των συνθηκών και των προϋποθέσεων που ανέφερα παραπάνω.
Δεν αμφιβάλω ότι κάποιος ειδικός επιστήμονας μπορεί να αμφιβάλει για τους ισχυρισμούς μου σχετικά με την ατμόσφαιρα. Η αλήθεια είναι πως δεν διαφωνούμε σε κάτι, δεδομένου ότι πιστεύω ακράδαντα ότι ο Θεός δεν καταλύει τους φυσικούς νόμους που εκείνος όρισε. Δεν αναφέρομαι σε κάποιο ατμοσφαιρικό φαινόμενο τόσο, όσο σε οιωνούς. Το κόκκινο χρώμα του Βορρά είμαι σίγουρος ότι μπορεί να εξηγηθεί επιστημονικά, χωρίς αυτό να αλλοιώνει τους ισχυρισμούς μου στο ελάχιστο.
Θα είχε μεγάλο ενδιαφέρον εάν κάποιος μπορούσε να παρατηρήσει παρόμοια φαινόμενα και το κατά πόσο έχουν ξανασυμβεί ή θα συμβούν στο θάνατο εξεχουσών προσωπικοτήτων. Είμαι πρόθυμος να συζητήσουμε όλα αυτά τα θέματα μέσω σχολιασμού.

ΕΓΓΡΑΦΟ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΜΠΕΖΑ

ΕΓΓΡΑΦΟ ΦΩΤΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΥΠΟΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΡΥΘΜΙΣΤΗΚΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟ ΜΠΕΖΑ


Μορφή χιονοστιβάδας παίρνουν οι αποκαλύψεις για το παρασκήνιο που δρού­σε στα... υπόγεια του υπουργείου Οικονο­μικών την τριετία 2006-2008, που νομι­μοποιούσε «μαύρο χρήμα» και διέγραφε πρόστιμα εκατομμυρίων ευρώ.

Έγγραφο-φωτιά υψηλόβαθμου στελέ­χους του υπουργείου Οικονομικών που έχει στα χέρια της η «REAL NEWS» αποκαλύπτει ότι «στη Γενική Διεύθυνση Επιθεώρησης του πρώην υπουργείου Οικονομίας και Οικο­νομικών, την περίοδο από Ιούλιο 2006 έως Σεπτέμβριο 2008 και υπό την πολιτική ηγε­σία των Γιώργου Αλογοσκούφη και Αντώνη Μπέζα, ετελέσθησαν παράνομες πράξεις οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα τη μείωση των εσόδων τους κράτους.

Ένας ειδικότε­ρος έλεγχος στη ΔΕΥ αλλά και στις περιφερειακές οικονομικές επιθεωρήσεις -κυρίως στην Οικονομική Επιθεώρηση Αθηνών- θα αναδείξει πληθώρα υποθέσεων επανελέγ­χων που διενεργήθηκαν επί ζημία του δη­μοσίου συμφέροντος και που υπολογίζε­ται σε πάνω από 10 δισ. ευρώ».

Επανέλεγχος

Σύμφωνα με πληροφορίες το έγγραφο αυτό στάλθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου και προσωπικά στον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου, ο οποίος κάλεσε αμέσως τον υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου, ζητώντας του να διερευ­νήσει την υπόθεση.

Το υπουργείο Οικο­νομικών, μετά και τις αποκαλύψεις της «REAL NEWS» για τη «φωτογραφική εγκύκλιο Μπέζα», κινείται με απόλυτη μυστικότητα στον επα­νέλεγχο πολλών υποθέσεων της «αμαρ­τωλής τριετίας 2006-2008» και σύντομα -όπως λένε οι πληροφορίες- θα κληθούν οι πρώτοι ευνοηθέντες για να εξηγήσουν με ποιον τρόπο τακτοποίησαν...τις συναλλαγές τους με τις εφορίες.

Το έγγραφο που απεστάλη στον πρω­θυπουργό αποκαλύπτει παραστατικά τον τρόπο με τον οποίο κλείνονταν οι υποθέ­σεις.
«Οι υποθέσεις -περιγράφεται χαρα­κτηριστικά- αφορούσαν τους φορολογούμενους στους οποίους είχαν επιβληθεί, έπειτα από έλεγχο, φόροι δισεκατομμυρί­ων ευρώ.
Οι ανωτέρω φορολογούμενοι... ανευρίσκοντο τυχαία στις ΔΟΥ και, όλως τυχαίως απευθύνονταν με αιτήματα επα­νελέγχων των υποθέσεων τους στον τότε γενικό διευθυντή, ο οποίος εφάρ­μοσε ένα καινοφανές διαδικαστικό μόρφωμα διαγραφής των νομίμως επιβλη­θέντων φόρων, με σι­κέ πορίσματα επανελέγχων».

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία-φωτιά του ανθρώπου που έρι­ξε φως στις απάτες τις εντολές επανελέγχου των φορολογικών υποθέσεων έδι­νε ο ίδιος άνθρωπος (υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών) και τις διενεργούσε αναρμοδίως ως επί το πλείστον ο ίδιος οικονομικός επιθεω­ρητής γιατί «οι αρμόδι­οι οικονομικοί επιθεω­ρητές οι οποίοι επόπτευαν τις ΔΟΥ, στη χωρική αρμοδιότη­τα των οποίων ανή­καν οι φορολογού­μενοι που ζητούσαν επανέλεγχο, δεν απο­δέχονταν να καταθέσουν τα πορίσματα των επανελέγχων με το προσχεδιαζόμενο αποτέλεσμα διαγραφής των φόρων».

Επιβραβεύτηκαν

Ο άνθρωπος που έστειλε το έγγρα­φο στο Μαξίμου επισημαίνει ακό­μη πως «αξιοσημείωτο είναι το γε­γονός ότι όσοι/όσες συνήργησαν στις ανωτέρω παράνομες πράξεις επιβραβεύτηκαν και ανελίχθηκαν σε διευθυντικές θέσεις» και αναφέ­ρει σειρά ονομάτων του υπουρ­γείου Οικονομικών, τα οποία βρί­σκονται στη διάθεση της εφη­μερίδας.

Ως προς τις υπο­θέσεις που επανελέγχθηκαν και διαγράφηκαν πρό­στιμα δεκάδων δισεκατομμυρί­ων, στο έγγρα­φο αναφέρονται πέντε περιπτώσεις με ονόματα και αριθμούς εντολών.

Ενδεικτικά πρόκειται για τους εξής αριθ­μούς (η εφημερίδα διαθέτει τα ονό­ματα, όμως δεν τα δημοσιεύει για ευνόητους λόγους):
 • 1097059/ΔΕΥ-Β/1-11-06,
 • 1093425/ΔΕΥ-Α/19-10-06,
 • 1106939ΠΕ/ΔΕΥ-Β/5-1 -07,
 • 1000903/ΔΕΥ-Β/2-1-07 και
 • 1072163/ΔΕΥ-Α/3-8-06.
Μυστική αλληλογραφία
Σε πολλές από τις υποθέσεις που επανε­λέγχονται έγινε χρήση της εγκυκλίου του πρώην υφυπουργού Οικονομικών Αντώ­νη Μπέζα.
Το περιστατικό που προκάλεσε την έκδοση της εγκυκλίου είχε να κάνει με εντοπισμό επίορκου υπαλλήλου στη ΔΟΥ Κιλκίς.

Η ερμηνεία, όμως που δόθηκε ήταν ευρύτατη, γε­γονός που συνετέλεσε στην «αξιοποίηση» της εγκυκλίου από επιτήδεια υψηλόβαθμα στελέχη πολλών εφοριών, με αποτέλεσμα να «τακτο­ποιηθούν» δεκάδες υποθέ­σεις φοροδιαφυγής όχι μό­νο εφοριακών αλλά και άλλων ιδιωτών - επιχειρηματιών, προκαλώντας ζημιά δισεκατομμυ­ρίων ευρώ στο Δημόσιο.

Ενδεικτικό της σοβαρότητας του θέματος είναι η αλληλογραφία των νομικών υπηρεσιών του κράτους σχετικά με την υπόθεση Κιλκίς.
Αν και η εγκύκλιος Μπέζα υπογράφηκε στις 28 Φεβρουαρίου 2006, η αλληλογραφία μεταξύ των αρμόδιων νο­μικών υπηρεσιών του κράτους έχει ανατρέξει διάστημα δύο χρόνων νωρίτε­ρα από την εγκύκλιο.

Με βάση τα στοιχεία που βρίσκονται στη διάθεση της «REAL NEWS», το πνεύμα που δια­πνέει το σύνολο των επιστολών είναι αμ­φίσημο και συνοψίζεται στο ότι «το ερώ­τημα που έχει τεθεί αφορά τον τρόπο φο­ρολόγησης εισοδημάτων από μη εμφα­νείς πηγές, είναι γενικότερου ενδιαφέρο­ντος και είναι αδύνατο να σχηματίσουμε οποιαδήποτε άποψη».

Σε απάντηση, μάλιστα, του οικονομι­κού επιθεωρητή του υπολοίπου Κεντρι­κής Μακεδονίας προς τον γενικό επιθεω­ρητή Δημόσιας Διοίκησης επισημαίνεται ότι «η απάντηση μας αφορά μόνο το θέ­μα της φορολογικής αντιμετώπισης και όχι για τις λοιπές προβλεπόμενες από τον νό­μο κυρώσεις, για τις οποίες αρμόδιες για την επιβολή είναι άλλες αρχές».

Παρά τη σχετική αλληλογραφία και τις όποιες επιφυλάξεις έχουν διατυπωθεί, ο πρώην υφυπουργός Οικονομικών εξέδω­σε την εγκύκλιο, στην οποία μάλιστα δεν αναφέρεται πουθενά ότι αφορά δημοσίους υπαλλήλους και μάλιστα επίορκους.

Η ΡΗΓΙΛΛΗΣ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ «ΜΠΕΖΑΣ»

ΣΤΗ ΡΗΓΙΛΛΗΣ βρίσκεται ο «φάκελος Μπέζα» και η υπόθεση παρακολουθείται με μεγάλη προσοχή.
Κύκλοι της Ν.Δ. σημειώνουν ότι «η υπόθεση, όπως και κά­θε τέτοια υπόθεση, παρακολουθείται στενά, αναλύο­νται όλα τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημο­σιότητας, προκειμένου να μην υπάρξει οποιαδήποτε σκιά».

«Οι σκιές -προσέθεταν οι ίδιοι κύκλοι- πρέπει να διαλύονται ό,τι κι όποιον αφορούν».
Γεγονός είναι ότι η Ρηγίλλης έχει αναθέσει σε ει­δικούς να εξετάσουν τόσο τα οικονομικά όσο και τα τυπικά ζητήματα της υπόθεσης Μπέζα.
Επισήμως, το κόμμα τηρεί «προσεκτική στάση» και μιλά για θέμα «που είναι υπό διερεύνηση».

Το ερώτημα δε που τίθε­ται είναι αν ο κ. Μπέζας αποφάσιζε για την «τακτοποίηση συγκεκριμένων θεμάτων» μόνος ή απλώς ακολουθού­σε εντολές.
Κι αυτό γιατί, όπως χαρακτηριστικά λέγεται, όλες οι κινήσεις φαίνεται να εντάσσονται σε μια πολύ συγκεκριμένη πολιτική...
Και δεν αναφέρονται σε ποινι­κές ευθύνες αλλά σε συγκεκριμένη πολιτική λογική «τα­κτοποίησης» θεμάτων.

Παράξενες και αστείες εφευρέσεις !!!

Παράξενες και αστείες εφευρέσεις !!!


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)


Παράξενες και αστείες εφευρέσεις #3 (17pics)

Η Ευρωπαική Ένωση διαπιστώνει ρύπανση Καλαμά και Αμβρακικού Κόλπου

Η Ευρωπαική Ένωση διαπιστώνει ρύπανση Καλαμά και Αμβρακικού Κόλπου

Σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και στοιχεία του Ινστιτούτου Εσωτερικών Υδάτων, ο Καλαμάς και ο Αμβρακικός Κόλπος καταστρέφονται από την ρύπανση.

Άρα οι τοπικοί φορείς που αγωνίζονται για τη διάσωσή τους έχουν δίκαιο, όσο και αν κάποιοι «αρμόδιοι» υποστηρίζουν ότι έχουν λάβει όλα τα μέτρα προστασίας τους.

Παράλληλα παρατηρείται διαχρονική μείωση της παροχής των ποταμών (π.χ. Άραχθος -30% στο διάστημα 1982-2006). Όμως η γενικότερη κατάσταση των ποταμών της Ελλάδος είναι σε καλύτερη κατάσταση από τον μέσο όρο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Προβλήματα στελέχωσης
Εξάλλου, σύμφωνα με τον Γενικό Επιθεωρητή Περιβάλλοντος, ο οποίος επεσήμανε την ανάγκη στελέχωσης της Υπηρεσίας Επιθεωρητών Περιβάλλοντος, απαιτείται η θωράκιση της Υπηρεσίας, ώστε να είναι δυνατή η επιβολή - και όχι μόνο η εισήγηση - ποινών, αλλά και η δυνατότητα ανάκλησης αδειών για μονάδες που ρυπαίνουν.

Σήμερα υπάρχουν 30 Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, από τους οποίους οι 15 βρίσκονται καθημερινά στα δικαστήρια και οι υπόλοιποι πρέπει να διαχειρίζονται τις υποθέσεις όλης της Ελλάδος.
Μόνο για τον Ιανουάριο του 2010 εισήχθησαν προς διερεύνηση 700 αναφορές - καταγγελίες από όλη την Ελλάδα!

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΤΗΡΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ ΣΠΑΤΑΛΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ
ΚΑΤΗΡΓΗΣΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΤΗΡΙΕΣ ΚΑΡΤΕΣ

Σαν χειρονομία οικονομικής συμπεριφοράς ήταν η απόφαση του Νομάρχη Βασίλη Γιόγιακα, να μην στείλει ευχετήριες κάρτες για το Πάσχα, όπως, δυ στυχώς, το συνηθίζουν οι πολιτικοί ηγέτες μας.

Ασφαλώς τις κάρτες αυτές δεν τις πληρώνουν οι ίδιοι, ούτε τα ταχυδρομικά τέλη, αλλά ο έρμος ο φορολογούμενος Έλληνας πολίτης.

Χρόνια τώρα εμείς παροτρύναμε τους πολιτικούς μας ταγούς να σταματήσουν να στέλνουν ευχετήριες κάρτες, με δαπάνες του δημοσίου ή των Ο ργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Ευτυχώς, έστω και καθυστερημένα, ο Νομάρχης έδωσε πρώτος το παράδειγμα.
Να ευχηθούμε να τον μιμηθούν και οι άλλοι.


Ο ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΤΣΙΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ο ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ ΚΑΤΣΙΛΗΣ ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Το γενικό Νοσοκομείο της Καστοριάς εμπιστεύτηκε στον συμπατριώτη μας και συνεργάτη μας Δικηγόρο Σταύρο Κατσίλη, η Κυβέρνηση.

Η Υπουργός Υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου επικοινώνησε προσωπικά με τον κ. Κατσίλη και του ανακοίνωσε την Κυβερνητική αυτή επιλογή.

Άλλος ένας, λοιπόν, Θεσπρωτός αναλαμβάνει Διοίκηση Νοσοκομείου.

Να θυμίσουμε πως ο κ. Σωτήρης Κωσταράς, ανέλαβε τη διοίκηση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Απόδειξη πως η Κυβέρνηση εμπιστεύεται απόλυτα το στελεχιακό δυναμικό της Θεσπρωτίας, σε αντίθεση με την προηγούμενη, που είχε συμπεριφερθεί «προσβλητικά» στο νομό μας.

Ευχόμαστε στον φίλο και συνεργάτη Σταύρο καλή επιτυχία, στο έργο του.
Η Αλβανία παρακρατεί ελληνικές περιουσίες!

Η Αλβανία παρακρατεί ελληνικές περιουσίες!

Δύο σοβαρά θέματα που σχετίζονται με την επιβίωση των Βορειοηπειρωτών στον τόπο τους και αφορούν στις περιουσίες, κατήγγειλε σε συνέντευξή του σε ραδιοφωνικό σταθμό της Αθήνας ο έπαρχος Κάτω Δερόπολης Δημήτρης Μαλιούκης.

Οι δεσμευμένες από το κομμουνιστικό καθεστώς περιουσίες, έχουν παραχωρηθεί από το κράτος, μετά την πτώση του κομμουνισμού, όχι ως ιδιοκτησίες, αλλά ως προς τη διαχείρισή τους!
Και το ακόμη χειρότερο είναι ότι, όπως παρατήρησε ο κ. Μαλιούκης, σε κάποιες περιπτώσεις δεν τους δίνεται ούτε η διαχείριση! Συγκεκριμένα ανέφερε ότι...

«βασικό πρόβλημα είναι αυτό των περιουσιών τις οποίες το κράτος δεν έχει μεταβιβάσει πλήρως στην Επαρχία αλλά μας τις έχει παραχωρήσει μόνο ως προς τη διαχείριση. Επίσης δεν μας επιστρέφονται έστω και ως διαχείριση κάποιες εκτάσεις που έχουν δοθεί σε αλλοεθνείς ιδιοκτήτες με πλαστά χαρτιά».
Και πρόσθεσε: «Πρόκειται για το θέμα του τεκέ στη Βραχογοραντζή καθώς και αυτό στα όρια Δερβιτσάνης – Λαζαρατίου. Και για τις δύο υποθέσεις η Επαρχία έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη. Στην περίπτωση της Δερβιτσάνης δεν δικαιωθήκαμε στην πρώτη εκδίκαση και καταφύγαμε στο Ανώτατο Δικαστήριο, όπου περιμένουμε την απόφαση, ενώ στην υπόθεση του τεκέ είμαστε στο στάδιο της συγκέντρωσης όλων των απαραίτητων εγγράφων».
Πραγματικά, είναι εξωφρενικό και ακατανόητο εν έτει 2010 ο πολίτης να μην δικαιούται την περιουσία που του ανήκει! Αυτή η πρωτοτυπία χαρακτηρίζει την Αλβανία…
TTT

Εξάλλου στην περιοχή της Κάτω Δερόπολης απέμειναν δύο μόνο σχολεία, σημείωσε ο Έπαρχος Κάτω Δερόπολης, αυτά της Δερβιτσάνης και της Φράστανης.
Το πρώτο μάλιστα θα ανακαινιστεί με επένδυση του αλβανικού κράτους και θα έχει καλύτερες προδιαγραφές από την επόμενη σχολική χρονιά.

Μείον 2 μισθούς για τους δημόσιους υπαλλήλους

Μείον 2 μισθούς για τους δημόσιους υπαλλήλους

Εκδόθηκε χθες από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, η νέα εισοδηματική πολιτική που αποφάσισε το υπουργείο Οικονομικών. Συγκεκριμένα:

 • Μειώνονται 12% τα επιδόματα όλων των δημοσίων υπαλλήλων και των Σωμάτων Ασφαλείας.
 • Μειώνονται τα επιδόματα των εορτών (Πάσχα, Χριστούγεννα) και αδείας κατά 30%.
 • Μείωση 7% σε διοικητές, υποδιοικητές, προέδρους και αντιπροέδρους Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ).
 • Μειώνονται 50% οι αποζημιώσεις σε μέλη συλλογικών οργάνων διοίκησης ΝΠΔΔ και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου.
 • Μπαίνει πλαφόν στις μεικτές αποδοχές, αποζημιώσεις και πρόσθετες αμοιβές ύψους 5.981,40 ευρώ, σε δημοσίους υπαλλήλους, σε γενικούς και ειδικούς γραμματείς.
 • Μείωση 12% σε όσους εργάζονται σε γραφεία βουλευτών και κομμάτων.
 • Μειώνεται 12% και το επίδομα εξωδιδακτικής απασχόλησης εκπαιδευτικών.

Από τις περικοπές εξαιρούνται τα οικογενειακά επιδόματα, τα επιδόματα πρόνοιας, ειδικών συνθηκών και οι περικοπές δεν αφορούν τις εταιρείες όπου το Δημόσιο κατέχει κάτω από το 50% του μετοχικού κεφαλαίου καθώς και τις τράπεζες.

Ο Ρόμπερτ Πάουελ που ενσάρκωσε τον Ιησού από τη Ναζαρέτ. ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!

Ο Ρόμπερτ Πάουελ που ενσάρκωσε τον Ιησού από τη Ναζαρέτ

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΕΡΑ!!

Πολλοί είναι οι ηθοποιοί που έχουν ενσαρκώσει τον Ιησού, όμως ο Ρόμπερτ Πάουελ είναι ο πιο γνωστός, με την ταινία του Φράνκο Τζεφιρέλι, ο Ιησούς από τη Ναζαρέτ.
Πολλοί μιλάνε για μια κατάρα που κυνηγά αυτούς τους ηθοποιούς και ιδιαίτερα στην καριέρα τους.
Δεν ισχύει όμως το ίδιο και με τον Πάουελ, αφού δεν τον επηρέασε καθόλου στη συνέχεια.

Απέσπασε πολλά βραβεία ‘’καλύτερου ηθοποιού’’ και σύμφωνα με όσα διαβάζουμε στην Espresso, σήμερα ζει μαζί με την γυναίκα του και τα δύο του παιδιά μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.

Παιδιά αφημένα στην τύχη τους Η γραφειοκρατία θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας στην Κόνιτσα

Παιδιά αφημένα στην τύχη τους

Η γραφειοκρατία θέτει σε κίνδυνο τη λειτουργία του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας στην Κόνιτσα


Δεκάδες προσφυγόπουλα φιλοξενούνται στο Κέντρο Μέριμνας της Κόνιτσας, η λειτουργία του οποίου κινείται πια στην κόψη του ξυραφιού

«Με έδιωξαν από το Ιράν και τώρα με διώχνουν και από την Ελλάδα.Διπλή αδικία!Στο Ιράν η κυβέρνηση δεν με άφηνε να πάω σχολείο, παρ΄ όλο που γεννήθηκα και μεγάλωσα εκεί. Και εδώ που πηγαίνωη Αστυνομία, τώρα που έγινα 18 ετών, μου ζητά να φύγω σε δύο μήνες». Τόσο απλά και τόσο δύσκολα είναι τα πράγματα για τον Ιρανοαφγανό Ουαχίντ Χαβαρί, ο οποίος φιλοξενείται- όπως και δεκάδες άλλες προσφυγόπουλα- στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Αρρένων της Κόνιτσας.

«Θέλω μια καλύτερη ζωή, να πάρω την ιθαγένεια και να μείνω εδώ, στην Ελλάδα. Το μεγάλο μου όνειρο είναι να σπουδάσω και να ασκήσω την ιατρική. Η κατάσταση όμως εδώ στο Κέντρο είναι χάλια και είμαι πολύ απογοητευμένος» συνεχίζει.

«Η οικογένειά μου στο Ιράν αγνοεί την κατάσταση στην οποία βρίσκομαι. Μαθαίνουν όμως από την τηλεόραση ότι είναι δύσκολο να πάρουμε ιθαγένεια. “Να πας στην Ευρώπη” μου λένε» συμπληρώνει. Ο Ουαχίντ πέρασε μια οδύσσεια για να φθάσει στην Ελλάδα. «Ξεκινήσαμε από το Ιράν με αυτοκίνητο. Τα σύνορα τα περάσαμε με τα πόδια, μέσα από τα βουνά. Πήγα στην Κωνσταντινούπολη, όπου έμεινα 20 ημέρες, και στη συνέχεια στα παράλια του Αιγαίου, όπου μας έπιασε το Λιμενικό και μας έστειλε στη Μυτιλήνη.Επειταμεταφερθήκαμε στην Αθήνα και έφυγα για την Πάτρα. Στον Ερυθρό Σταυρό μου πρότειναν να με στείλουν εδώ:στην Κόνιτσα».

Η περίπτωση του Ουαχίντ είναι μία από τις πλέον χαρακτηριστικές των δεκάδων προσφυγόπουλων που φιλοξενούνται στο Κέντρο Μέριμνας της Κόνιτσας, η λειτουργία του οποίου κινείται πια στην κόψη του ξυραφιού. Αιτία δεν είναι άλλη από την αδυναμία του κράτους να ανταποκριθεί στις τυπικές υποχρεώσεις του, για τις οποίες άλλωστε έχει δεσμευθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εδώ και περίπου έναν χρόνο το Κέντρο φιλοξενεί έναν μεγάλο αριθμό ανηλίκων προσφύγων που εισέρχονται παράνομα στη χώρα μας, ενώ το οικονομικό κόστος καλύπτεται (θεωρητικά) από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Προσφύγων.

Αν και το Κέντρο υπερέχει των αντίστοιχων δομών για τους πρόσφυγες για τη χώρα μας παρέχοντας φιλοξενία, εκπαίδευση και ψυχαγωγία, εν τούτοις η απροθυμία του κράτους να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του κινδυνεύει να ρίξει «τίτλους τέλους» στη λειτουργία του.

Παρ΄ ότι η προγραμματική σύμβαση για το Κέντρο βρισκόταν στα συρτάρια της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, υπεγράφη τελικώς (και με καθυστέρηση) από τη νυν υπουργό κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

«Θέλω μια καλύτερη ζωή, να πάρω την ιθαγένεια και να μείνω εδώ, στην Ελλάδα» λέει ο Ιρανοαφγανός Ουαχίντ Χαβαρί
Ωστόσο τα χρήματα που αφορούν τη λειτουργία του από 1ης Ιουνίου ως την 30ή Σεπτεμβρίου 2009 έχουν «κολλήσει» στο Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο αρνείται να εγκρίνει τιμολόγια προγενέστερα της προγραμματικής σύμβασης.

Στη συνέχεια, έπειτα από διαβουλεύσεις με το υπουργείο, αναζητήθηκε διαφορετική φόρμουλα προκειμένου να πληρωθεί το προσωπικό και εκπονήθηκε νέα προγραμματική σύμβαση ύψους 126.000 ευρώ. Ωστόσο και αυτή έχει «κολλήσει» στο συρτάρι της αρμόδιας υφυπουργού κυρίας Φώφης Γεννηματά. Το αποτέλεσμα είναι το προσωπικό να είναι απλήρωτο, η τοπική αγορά να έχει φορτωθεί με υπέρογκα φέσια και το Κέντρο να αδυνατεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του. Το χειρότερο όμως είναι ότι ίσως η αξιοπρεπέστερη προνοιακή δομή για τους πρόσφυγες στη χώρα μας κινδυνεύει με κατάρρευση.

Δημοφιλη εβδομαδας