Image and video hosting by TinyPicΚυριακή, 29 Αυγούστου 2010

Νέα επιτυχία των αντρών του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας. 238 ΔΕΜΑΤΑ (120 ΚΙΛΑ) ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΚΙΛΟΥ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ !!!

Νέα επιτυχία των αντρών του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας.
238 ΔΕΜΑΤΑ (120 ΚΙΛΑ) ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΚΙΛΟΥ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ!!!

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ & VΙDΕΟ'S


Σήμερα το απόγευμα στις 18:30 προσπάθησε να εισέλθει από την κεντρική πύλη του Νέου Λιμένα Ηγουμενίτσα φορτηγό με Σέρβικες πινακίδες, το οποίο ήταν κενό φορτίου και περιείχε μόνο ξύλινες παλέτες.

Κατά τον έλεγχο όμως αντρών του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, με την συνδρομή του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών και την βοήθεια του ειδικά εκπαιδευμένου σκύλου, εντόπισαν σε διαμορφωμένες κρύπτες στις παλέτες 238 δέματα με ηρωίνη βάρους το καθένα περίπου μισό κιλό, συνολικού βάρους περίπου 120 κιλών.

Το φορτηγό οδηγούσε άντρας Κροατικής καταγωγής, περίπου 40 ετών, ο οποίος και συνελήφθη.

Μια ακόμη σημαντική επιτυχία του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, ανάμεσα στις τόσες άλλες τον τελευταίο χρόνο.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά του Λιμεναρχείου Ηγουμενίτσας, στο Κλιμάκιο Ειδικών Αποστολών.

Η νέα επιτυχία συμπίπτει και με την ανάληψη των καθηκόντων του νέου Λιμενάρχη Ηγουμενίτσας Πλοίαρχος Λ.Σ. ΡΑΠΤΗΣ ΣΤΑΜΑΤΙΟΣ ο όποιος και στο πρόσφατο παρελθόν από την ίδια θέση είχε διοικήσει με επιτυχία το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας.

Άριστος αξ/κος με υψηλή επαγγελματική κατάρτιση και μεγάλη εμπειρία έχει πολύ καλή γνώση των προβλημάτων και ιδιαιτεροτήτων της περιοχής και πιστεύουμε ότι θα ανταποκριθεί επιτυχώς στα νέα του καθήκοντα.
Του ευχόμαστε καλή τύχη και πάντα επιτυχίες για το καλό του κοινωνικού συνόλου.


ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ

238 ΔΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΚΙΛΟΥ ΗΡΩΙΝΗ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ!!!

238 ΔΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΜΙΣΟΥ ΚΙΛΟΥ ΗΡΩΙΝΗ ΕΠΙΑΣΑΝ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΤΗΣ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ!!!


Πυροβολισμοί και θερμά επεισόδια στην παραλιακή!!!

Πυροβολισμοί και θερμά επεισόδια στην παραλιακή!!!

prebeza3

Άνω-κάτω έγινε τις πρώτες πρωινές ώρες η παραλιακή της Πρέβεζας, όταν οι «μπράβοι» δύο νυχτερινών κέντρων, αποφάσισαν να λύσουν τις διαφορές τους ακόμη και με τα πιστόλια που έφεραν πάνω τους.

Οι σκηνές που εκτυλίχθηκαν ήταν πρωτόγνωρες για την περιοχή. Ο καβγάς έντονος και ευτυχώς από την ανταλλαγή πυροβολισμών δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Η αστυνομία προχώρησε στην σύλληψη δύο ατόμων, που πρωτοστάτησαν στα επεισόδια. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δράστες υποστήριξαν ότι υπήρξαν οικονομικές διαφορές. Κάποιοι μιλούν για χρέη του ενός καταστήματος και άλλοι σημειώνουν ότι πρόκειται για διαφωνία που προήλθε από την διανομή των εισπράξεων.

Όσο για τα πιστόλια, τα οποία είχαν εξαφανιστεί μέχρι να φτάσει η αστυνομία, οι συλληφθέντες είπαν ότι επρόκειται για κρότου-λάμψης, όμως στο σημείο των επεισοδίων βρέθηκαν κάλυκες, οι οποίοι εστάλησαν και θα αναλυθούν από τα ειδικά εργαστήρια της αστυνομίας.

Βαθιά εκτεθειμένη από τα επεισόδια αυτά βγαίνει η Λιμενική Επιτροπή Πρέβεζας, στις αρμοδιότητες της οποίας περιλαμβάνεται και η λειτουργία των καταστημάτων.

Για κάποια από αυτά εκκρεμούν ακόμη και σαράντα μηνύσεις, όμως άγνωστο για ποιους λόγους, η Λιμενική Επιτροπή δεν προβαίνει στο κλείσιμό τους, όπως προβλέπεται από το Νόμο. Αποτέλεσμα της πρακτικής αυτής είναι η ανεξέλεγκτη ουσιαστικά λειτουργία των καταστημάτων και η δημιουργία τέτοιων επεισοδίων.


epiruspost.gr

Οι πιο περίεργοι γάμοι του κόσμου!!!

Οι πιο περίεργοι γάμοι του κόσμου!!!

Αμερικάνα παντρεύεται τον Πύργο του Άιφελ
Η Έρικα Λα Τουρ Άιφελ παντρεύτηκε το διάσημο μνημείο τον Ιούνιο του 2008.
Η γυναίκα (πρώην στρατιωτικός που ζει στο Σαν Φρανσίσκο), απέδωσε την κατάστασή της στον τρόπο με τον οποίο μεγάλωσε. Σε ντοκιμαντέρ του Channel Five, ισχυρίστηκε πως είχε κακοποιηθεί από τον ετεροθαλή αδερφό της και εγκαταληφθεί από τους γονείς της σε διάφορα ιδρύματα.
"Αν βρίσκομαι εδώ που βρίσκομαι σήμερα εξαιτίας όλων όσων μου έχουν συμβεί, τότε μπορώ να αποδεχτώ την κατάσταση", είπε. "Δεν θα άλλαζα τον εαυτό μου πια".
Η κα Λα Τουρ Άιφελ επίσης ισχυρίζεται πως διατηρεί σχέση με κομμάτι φράχτη που φιλοξενεί στην κρεβατοκάμαρά της.


Ιάπωνας παντρεύεται γιγάντιο μαξιλάρι

Ο Λι Τζιν-γιου ερωτεύτηκε τόσο σφοδρά το "dakikamura" του - ή αλλιώς το μαξιλάρι του - που αποφάσισε να το παντρευτεί.
Το γιγάντιο μαξιλάρι είχε τη μορφή της Fate Testarossa, της αγαπημένης ηρωίδας κινουμένων σχεδίων του Τζιν. Παντρεύτηκε το ντυμένο με νυφικό, αμίλητο μαξιλάρι του σε μία ειδική τελετή στο Τόκιο.
"Είναι τρελά ερωτευμένος με το μαξιλάρι του και το παίρνει παντού μαζί του", σημείωσε ένας φίλος του. "Παίζουν και βγαίνουν μαζί βόλτες. Ακόμα και στα εστιατόρια, πάντα κρατάει μία θέση για το μαξιλάρι του."


Σουδανός παντρεύεται κατσίκα

Τον Φεβρουάριο του 2006 Σουδανός υποχρεώθηκε να παντρευτεί μία κατσίκα με την οποία συνελήφθή να ερωτοτροπεί.
Ο ιδιοκτήτης της κατσίκας, κος Αλίφι, έπιασε στα πράσα το παράνομο ζευγαράκι όταν άκουσε δυνατούς θορύβους έξω από το σπίτι του κατά τη διάρκεια της νύχτας. Ανακάλυψε τον κο. Τόμπε πάνω από το άτυχο ζώο. "Τον ρώτησα τι κάνει εκεί και τον συνέλαβα", είπε ο Αλίφι.
Ο Τόμπε υποχρεώθηκε επίσης να δώσει 15 χιλιάδες δηνάρια Σουδάν ως προίκα στον Αλίφι, όπως προστάζουν τα τοπικά έθιμα. "Οι γέροντες της τοπικής κοινωνίας υπέδειξαν ότι δεν πρέπει να τον πάω στην αστυνομία, αλλά να τον αναγκάσω να δώσει προίκα στην κατσίκα μου που χρησιμοποίησε ως γυναίκα του", πρόσθεσε ο Αλίφι.
Η κατσίκα, που αργότερα μετονομάστηκε Rose (Ρόδο), πέθανε τον Μάιο του 2007.


Γερμανίδα παντρεύεται το Τείχος του Βερολίνου

Το 1979 η Έιχα-Ρίτα Μπερλίνερ Μάουερ, παντρεύτηκε το Τείχος του Βερολίνου σε ηλικία 54 ετών.
Η κυρία Μπερλίνες Μάουερ, που ζει στο Λίντεν της Σουηδίας, είπε: "Βρίσκω τα μακρόστενα, λεπτά πράγματα με οριζόντιες γραμμές πολύ σέξι. Το Σινικό Τείχος της Κίνας είναι ελκυστικό, αλλά αρκετά παχύ - ο σύζυγός μου είναι πιο σέξι."
Όταν το Τείχος του Βερολίνου κατεδαφίστηκε το 1989, η κυρία Έιχα-Ρίτα απογοητεύτηκε. "Ήταν απαίσιο αυτό που έκαναν", θυμάται σήμερα. "Τεμάχισαν το σύζυγό μου." Ότι της τον θυμίζει ακόμα είναι ένα μικρό κομμάτι.
Η κυρία Μπερλίνερ Μάουερ (το επίθετό της σημαίνει Τείχος του Βερολίνου στα γερμανικά), επινόησε τον όρο "Objectum-Sexuality" για να περιγράψει την συναισθηματική έλξη που νιώθει κανείς για άψυχα αντικείμενα. Εδώ και χρόνια έχει συνάψει σχέση με τον φράχτη ενός κήπου.


Ινδός παντρεύεται σκύλο

Τον Νοέμβριο του 2007, ένας Ινδός παντρεύτηκε μία σκυλίτσα με παραδοσιακό ινδικό γάμο.
Ο γάμος πήρε σάρκα και οστά ύστερα από υπόδειξη του αστρολόγου του άντρα, ο οποίος του τόνισε πως είναι ο μόνος τρόπος για να εξιλεωθεί για όσα έχει κάνει τα τελευταία 20 χρόνια.
Ο γαμπρός, κος Σελβακουμάρ, κατά την εφηβεία του είχε θανατώσει και κρεμάσει δύο σκυλιά. "Μετά από αυτή μου την πράξη τα πόδια και τα χέρια μου παρέλυσαν, ενώ επίσης έχασα την ακοή μου από το ένα αυτί", είπε ο Σελβακουμάρ.
Η σκυλίτσα με το όνομα Σέλβι, προσπάθησε να το σκάσει κατά την διάρκεια της γαμήλιας τελετής, αλλά στη συνέχεια έπεσε ξανά στα χέρια του γαμπρού που της πρόσφερε γάλα και κουλουράκια.


Κινέζος παντρεύεται ομοίωμά του

Ο Κινέζος Λιου Γε, 39 ετών, παντρεύτηκε ένα αφρώδες ομοίωμά του.
"Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να παντρευτώ τον εαυτό μου, αλλά κυρίως για να εκφράσω τη δυσαρέσκειά μου για την πραγματικότητα", είπε. "Αυτός ο γάμος με ολοκληρώνει. Ο ορισμός μου για τον γάμο διαφέρει από των άλλων ανθρώπων."
Το μυστήριο παρακολούθησαν περισσότεροι από 100 προσκεκλημένοι. Το ομοίωμα φορούσε νυφικό.


Ινδή παντρεύεται πήλινο δοχείο

Τον Μάρτιο του 2005, Ινδή παντρεύτηκε ένα πήλινο δοχείο με τη συγκατάθεση των συγγενών της, αφού ο πραγματικός γαμπρός άργησε να φτάσει στη γαμήλια τελετή.
Ο παρ' ολίγον σύζυγος, Τσαμάν Σινκ, συνοριοφύλακας, άργησε εξαιτίας χιονόπτωσης.
Η νύφη συμφώνησε να παντρευτεί το πήλινο δοχείο, διακοσμημένο με μία φωτογραφία του Σινκ.


Ινδή παντρεύεται φίδι

Τον Ιούνιο του 2006, στο χωριό Ατάλα στη νοτιοανατολική Ινδία, μία γυναίκα αντάλλαξε όρκους αγάπης με ένα ερπετό.
Η Μπιμπάλα Ντας, 30 ετών, είπε: "Αν και τα φίδια δεν μπορούν να μιλήσουν και να καταλάβουν, συνεννοούμαστε με έναν ιδιαίτερο τρόπο. Όποτε του βάζω γάλα, πηγαίνει και πίνει. Ποτέ δεν μου έχει κάνει κακό."
Το φίδι δεν παραβρέθηκε στην τελετή, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα και γιορτάστηκε από περίπου 2 χιλιάδες ανθρώπους.


Ιάπωνας παντρεύεται ήρωα βιντεοπαιχνιδιού

Τον Δεκέμβριο του 2009 ένας Ιάπωνας παντρεύτηκε χαρακτήρα του βιντεοπαιχνιδιού Love Plus (dating simulation).
O Σαλ9000 (το όνομα με το οποίο αποκαλείται ο γαμπρός), προσκάλεσε 40 άτομα στο γάμο, ενώ η τελετή μεταδόθηκε και μέσω του ίντερνετ.
Περιέγραψε τη νύφη, Nene Anegasaki, ως τη γυναίκα των ονείρων του. "Ο χαρακτήρας της αλλάζει όπως θέλω εγώ καθώς μιλάμε και ταξιδεύουμε σε διαφορετικά μέρη", είπε.
"Αγαπώ τον χαρακτήρα, όχι μια μηχανή", πρόσθεσε ο Σαλ. "Καταλαβαίνω απόλυτα πως πρόκειται για παιχνίδι. Καταλαβαίνω πολύ καλά πως δεν μπορώ να την παντρευτώ με την κυριολεκτική έννοια του γάμου."


Αμερικάνα παντρεύεται τρενάκι λούνα παρκ

Τον Αύγουστο του 2009, μια 33χρονη μουσικός από την Πενσιλβάνια ανακοίνωσε πως σχεδίαζε να παντρευτεί ένα τρενάκι λούνα παρκ.
Η Έιμι Γουλφ "πολιορκούσε" το τρενάκι με το όνομα 1001 Nachts, για περίπου δέκα χρόνια. Διένυε περισσότερα από 250 χιλιόμετρα τουλάχιστον 10 φορές το χρόνο προκειμένου να επισκεφτεί το τρενάκι που ερωτεύτηκε.
"Τον αγαπώ όσο όλες οι γυναίκες αγαπούν το σύζυγό τους και ξέρω πως θα είμαστε για πάντα μαζί," είπε. "Το ερωτεύτηκα κεραυνοβόλα σωματικά και πνευματικά. Δεν τρόμαξα, ένιωσα πολύ φυσικά με αυτό, αλλά δεν το είπα σε κανέναν επειδή ξέρω πως δεν είναι "φυσιολογικό" να τρέφεις αισθήματα για ένα τρενάκι."
Η Γουλφ κοιμάται με μία φωτογραφία του 1001 Nachts στο ταβάνι. Επίσης, πάντα έχει μαζί της κάποιες βίδες του, προκειμένου να αισθάνεται πως βρίσκεται κοντά της.


Αγγλίδα παντρεύεται δελφίνι

Η Σάρον Τέντλερ από το Ρέντμπριτζ του ανατολικού Λονδίνου παντρεύτηκε ένα δελφίνι στο Ισραήλ.
"Ο Σίντι είναι 35 χρονών", είπε η Σάρον για το δελφίνι, "και τον επισκέπτομαι στις διακοπές μου εδώ και 15 χρόνια. Είναι αξιαγάπητος".
Στην τελετή, η νύφη φόρεσε ένα μεταξωτό νυφικό και μια ροζ τιάρα. Μετά τους όρκους αγάπης που αντάλλαξαν, η Σάρον φίλησε τον Σίντι, του ψιθύρισε "σ' αγαπώ" και βούτηξε στην πισίνα για να τον αγκαλιάσει.


Πουρνάρι

Βρήκαν το σκύλο τους μετά από 9 χρόνια!!!

Βρήκαν το σκύλο τους μετά από 9 χρόνια!!!


Σκύλος που είχα χαθεί, επέστρεψε στο σπίτι του μετά από 9 χρόνια, χάρη στο microchip που είχε!

Ένα μικρό σκυλάκι χάθηκε στην Αυστραλία. Μετά από 9 ολόκληρα χρόνια βρέθηκε ζωντανό στη Μελβούρνη,
1000 μίλια μακριά από το σπίτι του!

Η Μάφι ήταν αρκετά δυστυχισμένη και ταλαιαπωρημένη, γεμάτη τσιμπούρια αλλά ευτυχώς επέστρεψε σώα στην οικογένειά της.

Κάποιος φιλόζωος κάλεσε στην RSPCA και αυτοί βρήκαν την οικογένειά της. Το 17χρονο παιδί της οικογένειας (που ήτνα 8 ετών όταν χάθηκε η Μάφι) ούρλιαξε από χαρά όταν έμαθε ότι η σκυλίτσα είναι ζωντανή!

Στην αρχή η οικογένεια σοκαρίστηκε αλλά όταν άκουσαν το όνομα Μάφι, που ήταν καταχωρημένο στο microchip σιγουρεύτηκαν ότι δεν τους κάνουν πλάκα.


ΡΩΣΟΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΙΝΚΑΣ!

ΡΩΣΟΙ ΑΣΤΡΟΝΑΥΤΕΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΑΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΠΟΛΗ ΤΩΝ ΙΝΚΑΣ!

160032891Η ασύρματη επικοινωνία με τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), έγινε από την αρχαία πόλη των Ίνκας, Μάτσου Πίτσου, στο Περού, όπως ανέφεραν τοπικά μέσα ενημέρωσης.


Οι ρωσικές και περουβιανές αντιπροσωπείες μίλησαν με το πλήρωμα του ISS για δέκα λεπτά.

Η συνομιλία έγινε σε τρεις γλώσσες: ρωσικά, ισπανικά και την ινδική γλώσσα των Κέτσουα. Ο Διοικητής του Σταθμού, Alexander Skvortsov τόνισε ότι ήταν η πρώτη φορά που άκουγε τη γλώσσα των Κέτσουα στο ΔΔΣ.

Η Κέτσουα χρησιμοποιείται από περίπου 10 εκατομμύρια αυτόχθονες Ινδιάνους της Νότιας Αμερικής.

Η Ρωσία βοηθά το Περού στην κατασκευή του πρώτου δορυφόρου, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα Ενημέρωσης.


ierosagon.org

6 μέρη της Ελλάδας με.. βρυκόλακες!

6 μέρη της Ελλάδας με.. βρυκόλακες!

6 μέρη της Ελλάδας που οι μύθοι λένε ότι εκεί κατοικούσαν μορφές βρυκόλακων που σκορπούσαν τον τρόμο στους θνητούς!

Η Μύκονος, σύμφωνα με το θρύλο, φιλοξενεί τον 18ο αιώνα έναν τρομερό πειρατή . Όταν οι κάτοικοι βρίσκουν το πτώμα του πεσμένο σε ένα χωράφι, πραγματοποιούν τη ταφή του. Αμέσως μετά την κηδεία του εκείνος κάνει την εμφάνισή του σε διάφορα μέρη και προκαλεί ανεπανόρθωτες ζημιές. Μεταμορφώνεται σε Βουρβούλακα, όπως συνηθίζουν να αποκαλούν. Οργανώνονται λιτανείες με αποκορύφωμα να τον ξεθάψουν, να του ξεριζώσουν την καρδιά και να την πετάξουν στην περιοχή Καρδιοκαύτης.Ο δαίμονας δεν εξοντώνεται και επιστρέφει στο τόπο του εγκλήματος αναζητώντας λύτρωση. Ο μόνος τρόπος που εξασφαλίζει την ηρεμία είναι ο αποκεφαλισμός του με τούρκικο σπαθί .

Ακόμα, το σπίτι του Καλύμνιου Βρικόλακα εντοπίζεται στην βραχονησίδα Νεκροθήκες , η οποία στο παρελθόν χρησιμοποιούταν ως νεκροταφείο . Μάλιστα οι νησιώτες θεωρούσαν πως όταν έδυε ο ήλιος, έβγαινε από το κρησφύγετό του και περιφερόταν στο νησί.

Στα 1700 στην Εύβοια, οι βρικόλακες ή ζούλακες θεωρούνται από τους κατοίκους υπεύθυνοι για μία θανατηφόρα επιδημία! Όλα τα κουφάρια των νεκρών καίγονταν με πυρωμένο σίδερο γιατί έτσι πίστευαν πως θα σταματήσει η δράση των βρικολάκων.

Διάσημος για την έντονη δραστηριότητα του είναι ο βρικόλακας του Υμηττού. Πρησμένος και άσχημος δραπετεύει από τη σπηλιά του και προσπαθεί να εγκατασταθεί στα σπίτια της Αττικής.

Στην Αμοργό απαγορεύεται δια ροπάλου η ύπαρξη ενός ποτηριού που εμπεριέχει νερό δίπλα στο κρεβάτι γιατί η παράδοση λέει πως ο Ντουσμάνης τρώει και πίνει ότι βρει, εκτός από κρασί!

Στη Κρήτη ο Καταχανάς παίρνει ανθρώπινη μορφή και συμμετέχει στις εκδηλώσεις των χωριών. Μάλιστα στην εν λόγω περίπτωση επιλέγουν τον επαγγελματικό προσανατολισμό τους. Δείχνουν την συμπάθεια τους στο πρόσωπο του τσαγκάρη και υπό την ιδιότητα αυτή απειλούν την περιοχή.


numbersland.gr

Το YouTube προσφέρει ολόκληρες ταινίες στο νέο τομέα YouTube Movies!

Το YouTube προσφέρει ολόκληρες ταινίες στο νέο τομέα YouTube Movies!

Η Google δημιούργησε ένα νέο τομέα στο YouTube, στον οποίο περιλαμβάνει 400 ολόκληρες ταινίες! Μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.youtube.com/movies και να δείτε ακριβώς ποιες ταινίες υπάρχουν αυτή τη στιγμή (ντοκιμαντέρ, ταινίες τρόμου, κλασικές κλπ.).

Η κίνηση αυτή της Google έρχεται μετά την επίτευξη συμφωνίας με τη Sony Pictures και τη Βρετανική υπηρεσία Blinkbox (χρεώνει £1.99 για ενοικίαση ταινιών και τηλεοπτικών προγραμμάτων), και θα ανέβουν δωρεάν ακόμα 165 ταινίες.

Ο Donagh O’Malley, επικεφαλής του YouTube, δήλωσε:

Είναι μία από τις πολλές προσπάθειες που κάνουμε για να εξασφαλίσουμε όλων των ειδών video για το κοινό μας, από ερασιτεχνικά και χιουμοριστικά video μέχρι ολόκληρες ταινίες και τηλεοπτικά προγράμματα. Ελπίζουμε ότι η αρχική μας δωρεάν λίστα ταινιών θα αρέσει στον κόσμο“.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχουν πολλές γνωστές ταινίες στη λίστα, μη περιμένετε ότι θα βρείτε τα τελευταία blockbusters, καθώς οι περισσότερες ταινίες ανήκουν στις κατηγορίες “Cult” και “Classic“.


BGR

Επιστήμονες δημιούργησαν ξηρό νερό!

Επιστήμονες δημιούργησαν ξηρό νερό!


Μπορεί να ακούγεται κάπως αντιφατικό, ωστόσο επιστήμονες κατάφεραν να δημιουργήσουν ξηρό νερό!
Κάθε μόριο του "ξηρού νερού" περιέχει ένα σταγονίδιο νερού που περιβάλλεται από μια αμμώδη επίστρωση πυριτίου.

Στην πραγματικότητα, το 95 τοις εκατό του ξηρού νερό είναι «υγρό» νερό.
Μια απο τις εντυπωσιακές δυνατότητες του, είναι να απορροφά αέρια.

Οι επιστήμονες πιστεύουν πως το ξηρό νερό θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του πλανήτη, παγιδεύοντας τα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και κυρίως το διοξείδιο του άνθρακα.

Έρευνες έδειξαν οτι είναι 3 φορές αποτελεσμάτικότερο στην απορρόφηση του διοξειδίου του άνθρακα απο το κοινό νερό.


Ελληνας παράγει σπίτι του καύσιμο από φρούτα φλούδες και ζάχαρη

Ελληνας παράγει σπίτι του καύσιμο από φρούτα φλούδες και ζάχαρη

Ηλιος, αέρας και κυρίως ζάχαρη είναι τα κύρια συστατικά του οικολογικού καυσίμου, το οποίο τροφοδοτεί με ενέργεια το σπίτι και το μηχανάκι του ηλεκτρολόγου-μηχανικού Μιχάλη Καλογεράκη, από την περιοχή Κοκκίνη Χάνι του Ηρακλείου Κρήτης.

Ο επιστήμονας-ερευνητής έχει πάψει να αγχώνεται εδώ και περίπου έναν χρόνο για τα τιμολόγια της ΔΕΗ, αλλά και για την αύξηση της τιμής της βενζίνης, αφού την έχει αντικαταστήσει με το οικολογικό καύσιμο που φτιάχνει ο ίδιος στο σπίτι του.

Μιλώντας στην «Espresso» ο κ. Καλογεράκης τόνισε ότι ύστερα από έρευνα που έκανε, διαπίστωσε ότι οτιδήποτε έχει ζάχαρη μπορεί να παράξει καύσιμο:
«Εφτιαξα λοιπόν μόνος μου έναν αποστακτήρα, τον οποίο τροφοδότησα κατευθείαν από τα φωτοβολταϊκά συστήματα που έχω στην ταράτσα και τις ανεμογεννήτριες που βρίσκονται στην αυλή του σπιτιού και άρχισα να μαζεύω οτιδήποτε περιείχε ζάχαρη: από φρούτα που είχαν σαπίσει (σταφύλια, καρπούζια, πεπόνια κ.λπ.), μέχρι ζαχαροκάλαμο.
Η συνταγή είναι η εξής: τα βάζω όλα σε μια πλαστική δεξαμενή και ρίχνω λίγη μαγιά και νερό. »

«Υστερα από τρία εικοσιτετράωρα και αφού γίνει ζύμωση, το μίγμα αυτό μετατρέπεται σε καθαρό οινόπνευμα που χρησιμεύει ως καύσιμο.
Με το δικό μου σύστημα μπορώ να βγάλω δέκα λίτρα καύσιμο τη μέρα.
Τα δέκα αυτά λίτρα μού καλύπτουν 450-500 χιλιόμετρα με το δίκυκλο.
Τους τελευταίους έντεκα μήνες έχω κάνει 9.000 χιλιόμετρα.
Επίσης, το συγκεκριμένο καύσιμο που καίει το μηχανάκι είναι πεντακάθαρο και δεν αφήνει κατάλοιπα, ούτε μαυρίλα στην εξάτμιση.
Τώρα σκοπεύω να το δοκιμάσω και σε αυτοκίνητο».

Και ως γνήσιος Κρητικός, ο κ. Καλογεράκης χαρακτηρίζει το καύσιμό του ως μια πολύ δυνατή ρακή 75 βαθμών, που μπορείς κάλλιστα να πιεις: «Αν το αραιώσει κάποιος με νερό, μπορεί ακόμη και να το πιει χωρίς να έχει πρόβλημα».

Το ζαχαροκάλαμο αποτελεί το «Α και το Ω» των σχεδίων του ηλεκτρολόγου-μηχανικού:
«Πρόκειται να γεμίσω με το φυτό αυτό μια έκταση εκατό τετραγωνικών μέτρων από την οποία ευελπιστώ να παράγω τουλάχιστον τρεις τόνους καύσιμο τον χρόνο για τη θέρμανση του σπιτιού και για την κίνηση του δικύκλου μου» μας λέει ο κ. Καλογεράκης και προσθέτει: «Το ζαχαροκάλαμο είναι η καλύτερη λύση αφού δεν το στερείς από κανέναν ως τροφή, ενώ παράλληλα φυτρώνει σε έλη, βάλτους και πάνω απ' όλα είναι ανθεκτικό αφού μπορεί να αντέξει τα λύματα.
Παράλληλα, δεν θέλει φροντίδα και καλλιέργεια, παρά μόνο κόψιμο και πότισμα».


kasopionline

SMS Replier: Απαντά αυτόματα ενώ οδηγείτε!

SMS Replier: Απαντά αυτόματα ενώ οδηγείτε!

Να και μία εφαρμογή για αυτούς που οδηγούν αρκετές ώρες και φυσικά δεν θέλουν να διακινδυνεύουν διαβάζοντας τα γραπτά μηνύματα που έρχονται στο κινητό τους. Η εφαρμογή SMS Replier στέλνει αυτόματα απαντήσεις σε αυτούς που σας στέλνουν γραπτό μήνυμα ή σας καλούν ενώ οδηγείτε!

Μπορείτε να ρυθμίσετε τις απαντήσεις που θα στέλνονται μόνοι σας, ενώ μπορείτε να προκαθορίσετε τη χρονική διάρκεια του ταξιδιού και αυτόματα ενεργοποιείται ή απενεργοποιείται η εφαρμογή. Για παράδειγμα, μπορείτε να δηλώσετε ότι θα οδηγείται για μία ώρα και σε περίπτωση που σας καλέσουν ή σας αποσταλλεί γραπτό μήνυμα, τότε η εφαρμογή SMS Replier απαντά αυτόματα “Θα επικοινωνήσω μαζί σας αργότερα”.


Μπορείτε να δηλώσετε μέχρι 5 αριθμούς, αλλά υπάρχει και επιλογή για επείγοντε κλήσεις ή ξεχωριστούς αριθμούς για τους οποίους δε θα λειτουργεί η εφαρμογή.

Είναι διαθέσιμη για συσκευές Android, BlackBerry και Windows Mobile.


SMSReplier

Απειλεί για επίθεση με πυρηνικά η Βόρεια Κορέα!

Απειλεί για επίθεση με πυρηνικά η Βόρεια Κορέα!

Η Βόρεια Κορέα θα απαντήσει με τις "πυρηνικές της δυνάμεις αποτροπής", αν δεχτεί επίθεση από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τη Νότια Κορέα, επανέλαβε ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στην Κούβα...

Αν η Ουάσινγκτον και η Σεούλ προκαλέσουν σύγκρουση στην κορεατική χερσόνησο, "θα τους απαντήσουμε με έναν ιερό πόλεμο με βάση τις πυρηνικές μας δυνάμεις αποτροπής", δήλωσε ο πρεσβευτής, Κουόν Σουνγκ Σολ, κατά τη διάρκεια τελετής για την πεντηκοστή επέτειο από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων μεταξύ της Κούβας και της Βόρειας Κορέας.

Ο πρεσβευτής επανέλαβε σχεδόν κατά λέξη τις απειλές που η Επιτροπή Άμυνας της Βόρειας Κορέας, είχε εκτοξεύσει στα τέλη Ιουλίου, λίγο πριν από την έναρξη των ναυτικών ασκήσεων μεταξύ των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας.

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος, Τζίμι Κάρτερ, αναχώρησε από τη Βόρεια Κορέα την Παρασκευή, με έναν Αμερικανό του οποίου πέτυχε την απελευθέρωση και ένα μήνυμα από την Πιον Γιάνγκ για την προθυμία της να επαναλάβει τις διαπραγματεύσεις για τον πυρηνικό αφοπλισμό της.

Prodigy: Sold out η συναυλία της Αθήνας στις 17/9 – Ορίσθηκε και δεύτερη ημερομηνία για τις 16/9

Prodigy: Sold out η συναυλία της Αθήνας στις 17/9 !!!
Ορίσθηκε και δεύτερη ημερομηνία για τις 16/9 !!!


Η αναγγελία των εμφανίσεων των θεών της dance-rock μουσικής The Prodigy μετά από χρόνια, τον προσεχή Σεπτέμβριο προκάλεσε μεγάλο ρεύμα ενθουσιασμού στο κοινό τους, με αποτέλεσμα η συναυλία της Αθήνας (17/9 στο Αθηνών Αρένα) να γίνει sold-out μέσα σε 15 ημέρες, εν μέσω θερινών διακοπών Αυγούστου...

Λόγω της πολύ μεγάλης ζήτησης για εισιτήρια, προστίθεται δεύτερη ημέρα εμφάνισης του συγκροτήματος στην Αθήνα, στον ίδιο χώρο στις 16 Σεπτεμβρίου. αριθμός των εισιτηριών είναι περιορισμένος.

Για την συναυλία της Θεσσαλονίκης (18/9 στο ΠΑΟΚ Αρένα), έχει ήδη πωληθεί το μεγαλύτερο τμήμα των εισιτηρίων, με αποτέλεσμα να έχουν απομείνει μόλις 2000 εισιτήρια.


ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ CLUB ISLAND ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΡΕΠΑΝΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ: ΠΑΡΤΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ … ΠΑΡΤΥ ΑΓΑΠΗΣ !!!

ΕΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΤΟ ΠΑΡΤΥ ΣΤΟ CLUB ISLAND ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΔΡΕΠΑΝΟΥ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑΣ ΥΠΟ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟΥ:
ΠΑΡΤΥ ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΗΣ … ΠΑΡΤΥ ΑΓΑΠΗΣ !!!
«…Σκεφτήκαμε με την Ελευθερία Πλιάτσικα, να συνοδέψουμε την Πανσέληνο της βραδιάς, έτσι για να περάσουμε καλά και ωραία, κόντρα στην ύφεση και το καθημερινό ψυχοπλάκωμα στο οποίο μας υποβάλουν τα ΜΜΕ…»
Αυτά είναι τα λόγια του συμπολίτη μας φωτογράφου Χρήστου Μασούρα, όταν ρωτήθηκε για την ιδέα αυτής της εκδήλωσης.


Αλλά το κέφι δεν έμεινε αδιάφορο από την Κοινωνική συμμετοχή.
Έτσι από κοινού αποφάσισαν να συμπεριλάβουν στην ιδέα και τον Σύλλογο Παιδιών με Αναπηρία «Η ΣΤΟΡΓΗ».


Όχι ασφαλώς με εισιτήρια και λαχειοφόρους αγορές, που είναι πια ξεπερασμένα.
Για τον λόγο αυτό αποφάσισαν να καλέσουν τους συμπολίτες μας με «τιμητικές» προσκλήσεις ΔΩΡΕΑΝ εισόδου και με τη συνδρομή διάφορων «χορηγών» επίσης ΔΩΡΕΑΝ Μπύρα, σφηνάκια, γλυκά κ.λ.π.
Αυτό εκτιμήθηκε από την Κοινωνία και το βράδυ της τρίτης 24 Αυγούστου, ο εξειδικευμένος διαμορφωμένος και στολισμένος χώρος του Island του Δρεπάνου, γέμισε με κέφι, χορό και ανεμελιά, αφού οι επισκέπτες ξεπέρασαν τους χίλιους.


Η διαλεγμένη μουσική, τα πυροτεχνήματα και οι παρεμβάσεις των διοργανωτών συνέβαλαν πολύ στην ατμόσφαιρα αυτή.
Η μεγάλη έκπληξη της βραδιάς ήταν ο «κουμπαράς» που στήθηκε σε μια άκρη για λογαριασμό του Συλλόγου «Η ΣΤΟΡΓΗ».


Έξυπνη και πρωτότυπη ιδέα, που συγκίνησε πολλούς και γι’ αυτό και το ποσό των 4075 ΕΥΡΩ που συγκεντρώθηκε, θεωρήθηκε ως μη αναμενόμενο.
Να συγχαρούμε τους δύο διοργανωτές για την όμορφη, πρωτότυπη και συγκινητική ιδέα και να ευχηθούμε να βρουν και άλλους μιμητές, ώστε πού και πού να ξεφύγουμε από το άγχος της καθημερινότητας.

ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΡΑΔΙΟ ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΙΤΑΝΗ" ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ & ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΔΗΜΑΡΧΩΝ & ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΩΝ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣΑνακοινώθηκαν σχεδόν όλοι οι υποψήφιοι για την τοπική αυτοδιοίκηση με εξαίρεση τον Δήμο Φιλιατών, που και σε αυτόν μέχρι την κυκλοφορία της εφημερίδας, θα έχει βρεθεί για να σταματήσει έτσι ο κόσμος αυτής της τοπικής κοινωνίας ,να χαριτολογεί στα πηγαδάκια των καφενείων.
Οι περισσότεροι από αυτούς άρχισαν μανιωδώς να τρέχουν πανικόβλητοι για να μαζέψουν σταυρούς για την εκλογή τους, αλλά ταυτοχρόνως άρχισαν και τα κονταρομαχαιρώματα κάτω από την μέση για το ποιος θα επικρατήσει.

Αυτό συμβαίνει και στους υποψηφίους δημοτικούς συμβούλους και τοπικούς μνηστήρες στα τοπικά διαμερίσματα αλλά και στους αντιπεριφερειάρχες.
Αυτοί είναι άπαιχτοι.

Άλλος υπό ατμόν αντιπεριφερειάρχης όταν του ζήτησαν να κατέλθει στις εκλογές του 2009 απαρνήθηκε το «κόνιο» της καταστροφής αλλά και το κόμμα του ως άλλος Άγιος Πέτρος, άλλη έκοψε ήδη την αλυσίδα μιας και κανένας δεν της λέει να κάτσει σπίτι της με τα παιδιά της, άλλος από πρώην βουλευτής σώνει και καλά θέλει να κρατήσει τους ψήφους που πήρε όταν έχασε την εκλογή του, αλλά και σε αυτόν κανείς δεν είπε ότι ο κόσμος τον ξέχασε και τον έγραψε.
Και οι υπόλοιποι ΠΑΣΟΚΟΙ και νεοδημοκράτες συνωστίζονταν πίσω από τους αρχηγούς τους στην περιφέρεια μήπως και τους χρήσει ο υποψήφιος τοπικός πρωθυπουργός αντιπεριφερειάρχες.

Ένας δε εξ αυτών μη προερχόμενος από τους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας αλλά εκλεγμένος με αυτό το κόμμα Δήμαρχος, απαξιεί και δεν συγκινείται να μπει στην διαδικασία μάζωξης ψηφοφόρων λες και τον έχουν ανάγκη οι πάντες σε αυτόν τον τόπο και θα τρέχουν ξωπίσω του.

Στους υποψηφίους δημάρχους η έξω απ’ εδώ υποψήφια νύφη τυρβάζει από τώρα ότι είναι Δήμαρχος.

Δεν έκανε ως φαίνεται ανάλυση ακόμη των εσωκομματικών εκλογών ή έτσι την συμφέρει;
Μπερδεύεται πολύ μιας και την περιμένουν στην γωνία οι συνυποψήφιοι της, και ο ένας πού θα τους τρελάνει μιας και δεν έχει πάρει ακόμη θέση για το τι θα κάνει.

Ο υποψήφιος από την άλλη μεριά κατά πως λέει έχει ρεύμα.
Μάλλον όμως θα κρυώσει γιατί δεν προσέχει και κυκλοφορεί με το φανελάκι.
Καημένε μου, τι θα πάθεις, σε βάλανε στον λάκκο με τα φίδια και εσύ το χαίρεσαι.
Ο έτερος της Ηγουμενίτσας, κοντός αλλά λαμπρός στο μυαλό, όσον αφορά τα εκλογικά παιχνίδια, «είχε βλέπετε καλούς δασκάλους, δημοσιογράφους και μη, με πρώτο και καλύτερο τον Α.Α., και όποιος κατάλαβε έχει καλώς» όμως εξαιτίας του η πόλη και ο νομός έχασε έναν λαμπρό επιστήμονα, τούτος ο προαναφερόμενος μιλάει, χαιρετά, πίνει, καπνίζει, γελάει και τραγουδάει μιας και οι σύμβουλοί του καθώς και οι άσσοι στο μανίκι του, του βγαίνουν και οι μεταγραφές είναι στυλ Καρεμπέ, Σισσέ και βάλε.
Από όλα έχει ο μπαξές του.
Από …. μέχρι επιστήμονες χειρούργους, αλλά και οριλάδες για τον πονόλαιμο.


Ο έτερος, σοβαρός, έντιμος, φτωχός στην τσέπη, αξιοπρεπής, επιστήμονας, σωστός οικογενειάρχης, παπαγαλίζει και αυτός ότι του λέει το σύστημα της κεντρικής εξουσίας και νομίζει ότι είναι από τώρα βγαλμένος δήμαρχος.
Easy boy γιατρέ μου. Κράτα άμυνα. Για το καλό σου.
Άλλο «Σαρακατσάνος» και άλλο καρδιολόγος.
Ο κοντός έχει τα ακουστικά.

Στους Φιλιάτες ο ένας καταστρώνει από τώρα το τι θα κάνει στους μήνες που έρχονται αφού θα κάθεται στην δημαρχιακή καρέκλα.
Και πίσω από όλους τους προαναφερόμενους όλοι οι αυλικοί του μαζί και οι σκύλοι τους.

Παρόλα τα παραπάνω χαριτωμένα και μη οφείλω να τους συγχαρώ για τον αγώνα που διεξάγουν έντιμα πιστεύω, και αληθινά, και όχι μόνο και μόνο από υποχρέωση μπας και αποκομίσουν ψήφους.
Γιατί κύριοι και κυρίες υποψήφιοι είμαστε τόσοι λίγοι σε αυτόν τον νομό και οι τρεις πόλεις, που δεν είναι τίποτε άλλο από τρία μεγάλα χωριά, τυγχάνει να γνωριζόμαστε μεταξύ μας, οπότε μην χαλιέστε για την ουσία της εκλογικής σας νίκης.

Και μέσα σε όλα όσα προανέφερα είναι έντιμο να δείξετε τί μπορείτε να κάνετε για τον λαό του νομού μας αληθινά, ξάστερα, με στεντόρειο πολιτικό λόγο και χωρίς υπερβολές διεκδικώντας έτσι την ψήφο του Θεσπρωτικού λαού.

Γιατί αν δεν πράξετε τα παραπάνω σας ενημερώνω μπας και το ξεχάσατε λόγων των ημερών, πως ο λαός ξύπνησε και καταλαβαίνει πότε του λέτε ψέματα και πότε όχι.
Και θα σας τιμωρήσει.

Καλή τύχη φίλοι μου, λοιπόν, και χωρίς δάκρυα στους αποτυχόντες.
Υπάρχει και άλλη εκλογική αναμέτρηση. Σε τέσσερα χρόνια.
Εκτός και αν κουραστείτε ή γεράσετε και έτσι ίσως υπάρξει η ευκαιρία να εμφανισθούν νέοι στον ορίζοντα της πολιτικής, με πάθος, ιδέες, οράματα, πράξεις, αποφάσεις συνόλου μιας και η νεολαία μας είναι το μέλλον αυτής της χώρας.

Μιας χώρας κατασπαραγμένης, φτωχής σε όλα την παιδεία, τα μυαλά, τα χρήματα εξαιτίας μερικών από εσάς ή προγενέστερων σας.
Γι’ αυτό μήπως μερικοί από εσάς πρέπει να το ξανασκεφτείτε αν θα πρέπει να είστε υποψήφιοι, Δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες, τοπικοί και λοιποί συγγενείς του «Νεκροθάφτη» της Κυβέρνησης Παπανδρέου.

Προλαβαίνετε. Καλή τύχη πουλιά μου.


Ο Σουλιώτης
ΕΦΗΜΕΡΙΑ "ΤΙΤΑΝΗ" ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Aντιμετώπιση κατολίσθησης στην Ε.Ο. Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας (θέση Αβαρίτσα)

Aντιμετώπιση κατολίσθησης στην Ε.Ο. Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας (θέση Αβαρίτσα)Η Διεύθυνση Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου προκηρύσσει Δημόσιο Ανοικτό Μειοδοτικό Διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Αντιμετώπιση κατολίσθησης στην Ε.Ο. Ιωαννίνων - Ηγουμενίτσας (θέση Αβαρίτσα) Χ.Θ. 60+000», προϋπολογισμού 250.000,00 ΕΥΡΩ, συμπεριλαμβανομένης και της δαπάνης αναθεώρησης και Φ.Π.Α. Το έργο συντίθεται από τις ακόλουθες κατηγορίες εργασιών: κατηγορία οδοποιίας, με προϋπολογισμό: 202.390,94 ευρώ (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ, απρόβλεπτα και αξία ασφάλτου).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κ.λπ.), στα γραφεία της Δ.Ε.Σ.Ε. Περιφέρειας Ηπείρου, 5° χλμ Ε.Ο. Ιωαννίνων - Κοζάνης , κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες , μέχρι και την Πέμπτη 09-09-2010. Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον υπουργό ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. υπόδειγμα τύπου Β .

Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2651060839, FAX επικοινωνίας 2651063903, αρμόδιος υπάλληλος για επικοινωνία κα Αλεξία Τσώλα.

Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 14-09-2010 ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 π.μ. (λήξη επιδόσεως προσφορών) στα γραφεία της Δ.Ε.Σ.Ε. Περιφέρειας Ηπείρου, 5° χλμ Ε.Ο, Ιωαννίνων - Κοζάνης, και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με ενιαίο ποσοστό έκπτωσης, σύμφωνα με τις διατάξεις της περ. (α) του άρθρου 3 και του άρθρου 5 του Ν.3669/08 (ΚΔΕ).

Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί:
α) ημεδαποί διαγωνιζόμενοι, μεμονωμένοι ή σε κοινοπραξία, εγγεγραμμένοι στο ΜΕΕΠ που καλύπτουν τις κατηγορίες και τάξεις του έργου, ήτοι Α2 ή 1η ή 2η τάξη για έργα κατηγορίας οδοποιίας ανεξαρτήτως έδρας,

β) αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι που αποδεικνύουν ότι κατά την τελευταία πενταετία, έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια (ποιοτικά και ποσοτικά) με το δημοπρατούμενο.

Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να έχουν εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις που απορρέουν από την ισχύουσα νομοθεσία και να ανταποκρίνονται στους όρους που αναγράφονται στο τεύχος «Διακήρυξη Δημοπρασίας» των συμβατικών τευχών.

Για την συμμέτοχη στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής ετυιστολής ύψους 4.050,00 ΕΥΡΩ και ισχύ τουλάχιστον 210 ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού.
Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι 180 ημέρες.

Το έργο χρηματοδοτείται από τις πιστώσεις της ΣΑΕ1Ί 030 Ηπείρου με Κ.Α. 2010ΕΠ03000001.

Προκαταβολή δεν θα χορηγηθεί.

Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από την Διεύθυνση Δημοσίων Έργων της Περιφέρειας Ηπείρου.

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ: ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ!!!

ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ:
ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΟ ΤΟΥ ΔΥΤΙΚΟΥ ΝΕΙΛΟΥ!!!

Λόγω της εμφάνισης σε ορισμένες περιοχές της Μακεδονίας κρουσμάτων που οφείλονται στον ιό του Δυτικού Νείλου και σε άλλους παρόμοιους... ιούς μεταδιδόμενους μέσω δηγμάτων κουνουπιών, η Υγειονομική Υπηρεσία της Ν.Α συνιστά στους πολίτες να λαμβάνουν προληπτικά μέτρα όπως:

1. Αποφυγή τσιμπημάτων κουνουπιών με χρήση εντομοαπωθητικών στο ακάλυπτο δέρμα και πάνω από τα ρούχα.

2. Χρήση εντομοκτόνων στον αέρα.


3. Προσοχή κατά τις σημαντικότερες ώρες έκθεσης στα τσιμπήματα. Τα περισσότερα είδη κουνουπιών που μεταφέρουν τον ιό, τσιμπούν από το σούρουπο μέχρι το χάραμα.

4. Χρήση κατάλληλων ενδυμάτων. Ρούχα που καλύπτουν όσο περισσότερο γίνεται το σώμα (μακριά μανίκια και παντελόνια). Πιο αποτελεσματικά είναι τα ανοιχτόχρωμα και φαρδιά ρούχα.

5. Συχνά λουτρά καθαριότητας για την απομάκρυνση του ιδρώτα.


6.Λήψη προστατευτικών μέτρων για την αποφυγή εισόδου κουνουπιών στο σπίτι:

- Αντικουνουπικά πλέγματα (σίτες που εμποδίζουν την δίοδο κουνουπιών) στα ανοίγματα του σπιτιού (π.χ. παράθυρα, φεγγίτες, αεραγωγοί τζακιού) και περιοδικός έλεγχος και συντήρησή τους.


- Χρήση κουνουπιέρας σε περιοχές με μεγάλη πυκνότητα κουνουπιών ή σε περιπτώσεις που αντενδείκνυται η χρήση άλλων προστατευτικών μέσων (όπως χρήση εντομοαπωθητικών από θηλάζουσες μητέρες και βρέφη). Είναι πιο αποτελεσματικές, όταν είναι εμβαπτισμένες σε εντομοαπωθητικό.

- Απομάκρυνση του στάσιμου νερού από λεκάνες, βάζα, γλάστρες, παλιά λάστιχα, υδρορροές και άλλα μέρη του κήπου, ώστε να μην έχουν πρόσβαση τα κουνούπια σε λιμνάζοντα νερά που αποτελούν σημεία εναπόθεσης των αυγών τους.
Σημειώνεται ότι ακόμα και το έδαφος που παραμένει για μεγάλα διαστήματα υγρό μπορεί να αποτελέσει σημείο εναπόθεσης αυγών.

- Χρήση ανεμιστήρων ή κλιματιστικών. Ο δροσερός αέρας μειώνει τη δραστηριότητα των κουνουπιών αλλά δεν τα σκοτώνει. Η χρήση ανεμιστήρων (ιδίως οροφής) δυσχεραίνει την προσέγγιση των εντόμων.

- Καλό κούρεμα γρασιδιού, θάμνων, φυλλωσιών (σημεία που βρίσκουν καταφύγιο ενήλικα κουνούπια).

- Χρήση λαμπτήρων κίτρινου χρώματος για το φωτισμό εξωτερικών χώρων (προσελκύουν λιγότερο τα κουνούπια).

Τραγική κατάληξη στο θρίλερ του 83χρονου αγνοούμενου στα Τζουμέρκα!!!

Τραγική κατάληξη στο θρίλερ του 83χρονου αγνοούμενου στα Τζουμέρκα!!!

Τραγικό «φινάλε» στην επιχείρηση εντοπισμού του ηλικιωμένου που αναζητούνταν για καιρό στην ορεινή περιοχή των Τζουμέρκων.

Εδώ και έξι ημέρες, τα συνεργεία διάσωσης επιχειρούσαν να τον εντοπίσουν μέσω του κινητού του, που μέχρι και χθες λειτουργούσε, ωστόσο οι προσπάθειές τους απέβησαν άκαρπες.

Σήμερα, περίπου στις 13:00 το μεσημέρι, ο 83χρονος βρέθηκε νεκρός σε βραχώδη περιοχή στα ορεινά της κοινότητας Νεράιδας.

Διενεργείται έρευνα για τα ακριβή αίτια του θανάτου του.

Κάλλιο αργά... παρά ποτέ! Mια 82χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα επείγοντα με ρήξη του παρθενικού υμένα!

Κάλλιο αργά... παρά ποτέ!

Mια 82χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα επείγοντα με ρήξη του παρθενικού υμένα!

Έκπληκτοι οι γιατροί νοσοκομείου βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα ιδιαίτερα σπάνιο περιστατικό: μια 82χρονη μεταφέρθηκε εσπευσμένα στα επείγοντα με ρήξη του παρθενικού υμένα!

Η... άτακτη γιαγιά μάλιστα συνοδευόταν από τον «δράστη», έναν 32χρονο Αλβανό υπήκοο, ο οποίος εργάζεται τα τελευταία χρόνια ως κηπουρός στη μονοκατοικία της.

Η σχέση μεταξύ της... κυρίας και του κηπουρού της «αναβαθμίστηκε» τον τελευταίο καιρό, μόνο που η κατάληξη ήταν τέτοια καθώς η ηλικιωμένη δεν είχε ξανακάνει ποτέ σεξ στο παρελθόν!

Όταν μάλιστα η 82χρονη ρωτήθηκε από τους υπεύθυνους του νοσοκομείου αν υπήρξε θύμα βιασμού, αυτή απάντησε ότι ήταν η ίδια που ζήτησε από τον νεαρό να προβούν στην ερωτική πράξη, ενώ τόνισε με χιούμορ ότι... η επόμενη φορά ίσως είναι καλύτερη!


espressonews.gr

Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Κέρκυρα!!!

Συλλήψεις για ναρκωτικά στην Κέρκυρα!!!

Στη σύλληψη δύο ανδρών ηλικίας 37 και 46 ετών αντίστοιχα, προχώρησαν οι άνδρες του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών στην Κέρκυρα, για κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών.

Συγκεκριμένα, ύστερα από έρευνα που πραγματοποιήθηκε στις οικίες τους βρέθηκαν:

Στην οικία του 37χρονου, 120 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης σε κατάσταση ημιξύρανσης, καθώς και 2 δενδρύλλια κάνναβης ύψους ενάμιση μέτρου περίπου το καθένα.

Ενώ, στην οικία του 46χρονου, 3δενδρύλλια κάνναβης ύψους πενήντα εκατοστών έως ένα μέτρο περίπου, ξεριζωμένα.

Τα ναρκωτικά κατασχέθηκαν.
Σε βάρος των κατηγορουμένων σχηματίστηκε δικογραφία, ενώ τις επόμενες ημέρες θα οδηγηθούν ενώπιον της Εισαγγελέως Πλημμελειοδικών Κέρκυρας.


Μεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες του «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ»

Μεγάλη ταλαιπωρία για τους επιβάτες του «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ»

Μηχανική βλάβη στο «ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΣ» σημειώθηκε χθες το μεσημέρι.

Στις 15:50 π.μ. ο πλοίαρχος ενημέρωσε τη Λιμενική Αρχή Πάτρας ότι επρόκειτο για βλάβη στην αριστερή κύρια μηχανή του πλοίου, λίγη ώρα προτού το καράβι ξεκινήσει για το προγραμματισμένο δρομολόγιο προς Μπρίνταζι Ιταλίας.

Τελικά το πλοίο απέπλευσε στις 21:30, ύστερα από την αποκατάσταση της ζημιάς, ωστόσο από τους 432 επιβάτες ταξίδεψαν μόνο οι 355, ενώ οι υπόλοιποι ακύρωσαν τα εισιτήριά τους.

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ … … ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΑΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ (Β΄) ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ

ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ: ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ … ΠΟΥ ΟΦΕΙΛΑΝ ΝΑ ΞΕΡΟΥΝ (Β΄) ΟΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΑΡΧΟΝΤΕΣ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ!!!


Συνεχίζοντας την έρευνα των μελών των συντακτικών ομάδων των εφημερίδων ΤΟΛΜΗ και ΤΙΤΑΝΗ και πάντα με την ευγενικότατη μέριμνα, ευθύνη και καθοδήγηση του ειδικού συνεργάτη «ΑΠΕΙΡΟΚΑΛΟΣ» συμπληρώνουμε σήμερα αυτά που προβλέπει ο νέος νόμος (ν/σ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ) και «κάποιοι» δεν τα γνωρίζουν.

Στόχος μας είναι αφ’ ενός να προστατέψουμε τους υποψήφιους (πια, αφού τελικά «διορίστηκαν» από τα κόμματα) από τυχόν γκάφες, που, στην Ελλάδα, συνηθίζονται και αφ’ ετέρου τους συμπολίτες μας ψηφοφόρους να τους δώσουμε έναν ακόμη λόγο, που θα τους οδηγήσει, αντί στην αποχή, στην κάλπη.

ΜΕΡΟΣ Α΄: ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ – ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ
(ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ):
Ιδιαίτερα αυστηρό είναι το νομικό πλαίσιο που διέπει τις αυτοδιοικητικές εκλογές του Νοεμβρίου καθώς για πρώτη φορά θεσπίζεται ένα σύστημα οικονομικής διαφάνειας, ενώ τίθενται και αυστηροί όροι ως προς την προβολή των υποψηφίων σε όλα τα μέσα ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3870/2010, τα έσοδα και οι δαπάνες συνδυασμών και υποψηφίων τίθενται σε καθεστώς δημοσίου ελέγχου, αφού θα δημοσιοποιούνται στο Διαδίκτυο σε ειδική βάση δεδομένων του υπουργείου Εσωτερικών.

Με την επιβολή ανώτατων ορίων δαπανών και ...την υποχρέωση δημοσιοποίησης των ονομάτων όσων ενισχύουν οικονομικά συνδυασμούς ή υποψηφίους, η κυβέρνηση επιδιώκει να βάλει «τέλος» στο «μαύρο» πολιτικό χρήμα και στην ανωνυμία των χρηματοδοτών.
Ο νέος νόμος προβλέπει την τήρηση βιβλίου εσόδων και εξόδων σε κάθε συνδυασμό περιφέρειας ή δήμου, το οποίο θα είναι θεωρημένο από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. Για δήμους με πληθυσμό μεγαλύτερο των 10.000 κατοίκων ορίζεται διαχειριστής των οικονομικών του συνδυασμού.

Η διακίνηση των ποσών που αφορούν τα έσοδα στο σύνολό τους, αλλά και τις δαπάνες σε ποσοστό 95%, πραγματοποιείται μέσω τραπεζικού λογαριασμού που τηρείται στο όνομα του διαχειριστή ή του επικεφαλής του συνδυασμού.
Οι συνδυασμοί λαμβάνουν αυτοτελές ΑΦΜ από την αρμόδια Δ.Ο.Υ. Κάθε ποσό που καταβάλλεται για την ενίσχυση του συνδυασμού ή του υποψηφίου πρέπει να συνοδεύεται από το ονοματεπώνυμο του καταθέτη.

Γι' αυτόν τον λόγο ο νόμος καταργεί το καθεστώς των ανώνυμων κουπονιών και θεσμοθετεί τα διπλότυπα «εισιτήρια εκδηλώσεων», τα οποία «θεωρούνται» από την εφορία και αναγράφουν τον ΑΦΜ, τον αριθμό δελτίου ταυτότητας και το ονοματεπώνυμο του πολίτη που ενισχύει τον συνδυασμό ή τον υποψήφιο σύμβουλο.

Ο νέος νόμος θέτει αυστηρά ανώτατα όρια προεκλογικών δαπανών.
Το ίδιο φυσικό πρόσωπο μπορεί να χρηματοδοτήσει έναν συνδυασμό με το ανώτατο ποσό των 2.000 ευρώ, ενώ το αντίστοιχο όριο για τους υποψηφίους είναι 500 ευρώ.
Οι εκλογικές δαπάνες των υποψηφίων καθορίζονται σε σχέση με τον πληθυσμό της εκλογικής περιφέρειας.
Ανώτατο όριο δαπανών για τον συνδυασμό αποτελεί το άθροισμα των προβλεπόμενων δαπανών των υποψηφίων του σε δήμους με εκλογικές περιφέρειες έως και 3.
Για δήμους με περισσότερες από 3 εκλογικές περιφέρειες προβλέπεται αναλογική αύξηση του συνόλου των δαπανών.

Και αυστηρές ποινές
Οι ποινές που περιγράφονται στο νέο θεσμικό πλαίσιο για την υπέρβαση των προεκλογικών δαπανών, τόσο για τους παραβάτες υποψηφίους (συνδυασμούς ή συμβούλους) όσο και για τους πολίτες, προβλέπουν χρηματικά πρόστιμα από 20.000-100.000 ευρώ, φυλάκιση έως και ένα έτος μέχρι και έκπτωση από το αξίωμα του αιρετού σε περίπτωση που εκλεγεί.

Για τον έλεγχο των δαπανών και τη διερεύνηση των καταγγελιών προβλέπεται από τον νόμο -για πρώτη φορά- η σύσταση Επιτροπής Ελέγχου Δαπανών και Εκλογικών Παραβάσεων στην περιφέρεια.
Η επιτροπή απαρτίζεται από τον πρόεδρο του Διοικητικού Εφετείου της έδρας της περιφέρειας, από ένα μέλος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, τον επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου και τον προϊστάμενο της Περιφερειακής Διεύθυνσης του ΣΔΟΕ καθώς και δύο μέλη από την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ που δεν είναι υποψήφιοι.
Η Επιτροπή ελέγχει τις καταγγελίες και επιβάλλει κυρώσεις, χωρίς την παρέμβαση του γενικού γραμματέα της περιφέρειας.

Η προβολή στα ΜΜΕ
Σχετικά με την προβολή των συνδυασμών και υποψηφίων ενόψει των εκλογών του Νοεμβρίου ο νόμος του υπουργείου Εσωτερικών απαγορεύει ρητώς:
  • Τη σύναψη δανείου για τις προεκλογικές δαπάνες.
  • Την ανάρτηση αφισών και αεροπανό.
  • Τη διακίνηση έντυπου υλικού ως ενθέτου σε τοπικό ή ημερήσιο Τύπο.
  • Τη διανομή προεκλογικού υλικού στα δημόσια καταστήματα.
  • Τη λειτουργία εκλογικών κέντρων για τους υποψηφίους.
  • Τη λειτουργία περισσότερων από ένα εκλογικών κέντρων ανά εκλογική περιφέρεια για τους δημοτικούς και περιφερειακούς συνδυασμούς.

Το προεκλογικό διάστημα δύο μηνών από την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών οι υποψήφιοι έχουν δικαίωμα να εμφανιστούν:
  • Δύο φορές σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά μέσα εθνικής εμβέλειας.
  • Μία φορά σε ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά τοπικής ή περιφερειακής εμβέλειας.
Εξαιρούνται και δεν υπόκεινται σε περιορισμό εμφανίσεων οι επικεφαλής συνδυασμών και οι υποψήφιοι αντιπεριφερειάρχες.

ΜΕΡΟΣ Β΄: ΠΙΝΑΚΕΣ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΕΣ

Α. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ


Β. ΔΗΜΟΙ


* Κάθε υποψήφιος συνδυασμός, δικαιούται να συμπεριλάβει υποψηφίους τον αριθμό των δικαιούχων + 50% προσαύξηση .

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ


Για Δημοτικό Συμβούλιο

Κάθε συνδυασμός περιλαμβάνει , εκτός του υποψηφίου Δημάρχου, υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους κατ’ ελάχιστο αριθμό ίσο με τον αριθμό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας.
Παρέχεται δυνατότητα προσαύξησης του αριθμού των υποψηφίων κάθε εκλογικής περιφέρειας μέχρι πενήντα τοις εκατό (50%) του αντίστοιχου αριθμού των εδρών.
Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι τουλάχιστον ίσο με το μισό της μονάδας και άνω.

Επομένως, ο ελάχιστος και ο μέγιστος αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, στον οποίο δεν συμπεριλαμβάνεται ο υποψήφιος Δήμαρχος, κάθε συνδυασμού διαμορφώνεται ως ακολούθως:

Α) Υποβολή υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου σε νέο Δήμο, ο οποίος αποτελεί ενιαία εκλογική περιφέρειαΒ) Υποβολή υποψηφιοτήτων για το αξίωμα του δημοτικού συμβούλου σε Δήμο με εκλογικές περιφέρειες
Στους Δήμους, που διαιρούνται σε διακριτές εκλογικές περιφέρειες, οι οποίες συμπίπτουν είτε με το συνεννούμενο σημερινό ΟΤΑ είτε με τα δημοτικά διαμερίσματα των δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων (περίπτωση β’ & γ’ άρθρου 25 Ν. 3852/2010) ο ελάχιστος και ο μέγιστος αριθμός υποψηφίων δημοτικών συμβούλων των εδρών της καθεμίας εκλογικής περιφέρειας βάσει της υπ’ αριθμ. 46494/ 13.8.2010 (Β’ 1294) απόφασης του Υπουργού Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, διαμορφώνεται ως εξής:


Επισημαίνεται ότι ένας συνδυασμός έχει δικαίωμα να μη δηλώσει υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες. Στην περίπτωση αυτή, για να είναι νόμιμη η δήλωση του συνδυασμού, απαιτείται να περιλαμβάνονται υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι τουλάχιστον στο ½ του συνόλου των εκλογικών περιφερειών, στις οποίες ο αριθμός των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ίσος με τον αριθμό των εδρών κάθε εκλογικής περιφέρειας .

1.1.2 Για συμβούλια δημοτικών κοινοτήτων
Στους δήμους που αποτελούνται από δημοτικές κοινότητες σε όλες τις Δημοτικές Κοινότητες συγκροτούνται συμβούλια, ανεξαρτήτως εάν αποτελούν έδρα του νέου Δήμου και ανεξαρτήτως πληθυσμού σε αντίθεση με ότι ίσχυε στον ΚΔΚ, κατά άρθρο 22, παρ. 3.
Επομένως, στις περιπτώσεις αυτές ο συνδυασμός περιλαμβάνει και αριθμό υποψήφιων συμβούλων δημοτικής κοινότητας ίσο τουλάχιστον με τον αριθμό των μελών του συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας με δυνατότητα προσαύξησης κατά έναν . Είναι νόμιμος ο συνδυασμός όταν ο αριθμός των υποψηφίων συμβούλων κάθε δημοτικής κοινότητας είναι ίσος με τα 3/5 του αριθμού των μελών του συμβουλίου της .

Συγκεκριμένα:

Επισημαίνεται ότι δεν απαιτείται ο συνδυασμός να υποβάλλει υποψηφιότητες στο σύνολο των δημοτικών κοινοτήτων, αλλά για να είναι νόμιμη η δήλωση του συνδυασμού αρκεί να περιλαμβάνονται σε αυτήν υποψήφιοι σύμβουλοι για το 1/3 του συνόλου των δημοτικών κοινοτήτων .
Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι τουλάχιστον ίσο με το μισό της .

1.1.3 Για συμβούλια τοπικής κοινότητας- Εκπροσώπους τοπικής κοινότητας.
Στους δήμους που αποτελούνται από τοπικές κοινότητες σε όλες τις τοπικές κοινότητες του Δήμου άνω των 300 κατοίκων συγκροτούνται τριμελή συμβούλια ενώ στις τοπικές κοινότητες κάτω των 300 κατοίκων εκλέγεται ένας εκπρόσωπος τοπικής κοινότητας.
Επομένως στους δήμους που αποτελούνται από τοπικές κοινότητες, στις οποίες εκλέγεται συμβούλιο ο συνδυασμός περιλαμβάνει τουλάχιστον τρεις υποψήφιους τοπικούς συμβούλους για κάθε τοπική κοινότητα, με δυνατότητα προσαύξησης κατά έναν, ενώ νόμιμος είναι και ο συνδυασμός που έχει τουλάχιστον έναν υποψήφιο τοπικής κοινότητας .

Έτσι: Ο αριθμός των υποψηφίων εκπροσώπων κάθε τοπικής κοινότητας με πληθυσμό έως 300 κατοίκους ορίζεται μέχρι δύο:


Ενώ ο ελάχιστος και ο μέγιστος αριθμός υποψηφίων τοπικών συμβούλων για κάθε τοπική κοινότητα με πληθυσμό άνω των 300 κατοίκων καθορίζεται ως εξής :


Ειδικότερα, για να είναι νόμιμη η δήλωση του συνδυασμού, απαιτείται να κατέλθουν υποψήφιοι στο 1/3 του συνόλου των τοπικών κοινοτήτων που εκλέγουν τριμελή συμβούλια . Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι τουλάχιστον ίσο με το μισό της .
Ωστόσο, η μη ύπαρξη υποψηφίου εκπροσώπου τοπικής κοινότητας δεν επηρεάζει τη νομιμότητα της δήλωσης του συνδυασμού.

1.2 Ποσόστωση υποψηφίων από τα δύο φύλα
Κάθε συνδυασμός πρέπει να συμπεριλάβει στο ψηφοδέλτιό του υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους και συμβούλους δημοτικής ή τοπικής κοινότητας από κάθε φύλο (άνδρες – γυναίκες) σε ποσοστό τουλάχιστον ίσο με το ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου ή του συμβουλίου της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας.

Η ποσόστωση αυτή υπολογίζεται ξεχωριστά για το δημοτικό συμβούλιο και για κάθε συμβούλιο της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας.
Τυχόν δεκαδικός αριθμός στρογγυλοποιείται στην αμέσως επόμενη ακέραιη μονάδα, εφόσον το κλάσμα είναι τουλάχιστον ίσο με το μισό της .

Ο συνολικός αριθμός των υποψηφίων από τα δύο φύλα κάθε συνδυασμού που αντιστοιχεί στο 1/3 υπολογίζεται ως εξής:
• Υπολογίζουμε πρώτα το ένα τρίτο (1/3) του συνολικού αριθμού των μελών του δημοτικού συμβουλίου, και όχι του αριθμού των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων του συνδυασμού.

Ο πίνακας που ακολουθεί μας δίνει το 1/3 που αντιστοιχεί για τον υπολογισμό της ποσόστωσης στα Δημοτικά Συμβούλια. Έτσι έχουμε:

• Με τον ίδιο τρόπο υπολογίζουμε στη συνέχεια, το ένα τρίτο (1/3) που αντιστοιχεί στον αριθμό των συμβούλων κάθε δημοτικής ή τοπικής κοινότητας σύμφωνα με τον αριθμό των συμβούλων που εκλέγεται σε αυτά.

Ο αριθμός των υποψήφιων συμβούλων, που αντιστοιχεί στην ποσόστωση, θα πρέπει να δηλωθεί στο αντίστοιχο συμβούλιο. Επισημαίνεται ότι σε δήμους με εκλογικές περιφέρειες ο συνδυασμός κατανέμει τον αριθμό των υποψηφίων που αντιστοιχεί στην ποσόστωση, όπως επιθυμεί.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Σε έναν δήμο που έχει 17μελές δημοτικό συμβούλιο, δύο 5μελείς δημοτικές κοινότητες, μία 11μελή δημοτική κοινότητα και δύο 3μελείς τοπικές κοινότητες, ο συνδυασμός πρέπει να δηλώσει 6 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους από κάθε φύλο, δύο υποψήφιους συμβούλους από κάθε φύλο σε κάθε μία από τις δύο 5μελείς δημοτικές κοινότητες, τέσσερις υποψηφίους συμβούλους από κάθε φύλο στην 11μελή δημοτική κοινότητα, και από έναν σύμβουλο από κάθε φύλο σε κάθε μία από τις δύο τοπικές κοινότητες.

Εφιστούμε την προσοχή σας στα ακόλουθα :
Σε περίπτωση κατά την οποία, συνδυασμός δεν δηλώσει υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους στο σύνολο των εκλογικών περιφερειών, τότε η ποσόστωση των δύο φύλων υπολογίζεται επί του αριθμού των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων, όπως αυτοί περιλαμβάνονται στη γραπτή δήλωση του συνδυασμού.
Το ίδιο ισχύει και σε περίπτωση κατά την οποία, συνδυασμός δηλώσει υποψήφιους συμβούλους ίσο με τα 3/5 των μελών του αντίστοιχου συμβουλίου της δημοτικής κοινότητας ή ίσο με το 1/3 των μελών του αντίστοιχου συμβουλίου της τοπικής κοινότητας. Δηλαδή η ποσόστωση των δύο φύλων υπολογίζεται επί του αριθμού των υποψηφίων συμβούλων της αντίστοιχης δημοτικής ή τοπικής κοινότητας, όπως αυτοί περιλαμβάνονται στη γραπτή δήλωση του συνδυασμού.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ
Συνεχίζοντας το προηγούμενο παράδειγμα, σε δήμο που έχει 17μελές δημοτικό συμβούλιο, εάν ο συνδυασμός δηλώσει 11 υποψηφίους για δημοτικό συμβούλιο, στις δύο 5μελείς δημοτικές κοινότητες δηλώσει από τρεις υποψηφίους, στην 11μελή δημοτική κοινότητα 7 υποψηφίους και στις δύο 3μελείς τοπικές κοινότητες δηλώσει από τρεις υποψηφίους, τότε, στην περίτπωση αυτή, ο συνδυασμός για να είναι νόμιμος και να ανακηρυχθεί θα πρέπει να δηλώσει 4 υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους από κάθε φύλο, έναν υποψήφιο σύμβουλο από κάθε φύλο σε κάθε μία από τις δύο 5μελείς δημοτικές κοινότητες, δύο υποψηφίους συμβούλους από κάθε φύλο στην 11μελή δημοτική κοινότητα, και από έναν σύμβουλο από κάθε φύλο σε κάθε μία από τις δύο τοπικές κοινότητες.


ΠΙΝΑΚΑΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΩΝΒΑΓΓΕΛΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΤΙΤΑΝΗ" ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ

Δημοφιλη εβδομαδας